Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O tânără miliardară din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, deoarece a condus sub influența băuturilor alcoolice

in Extern/ExtraNews de

Katharina Andresen este moștenitoarea unei familii de investitori și industriași, iar averea ei se ridică la circa 800 de milioane de euro.
Tânăra care are doar 22 de ani a fost prinsă conducând sub influența băuturilor alcoolice.

În luna aprilie, noaptea, un control rutier de rutină a depistat-o pe tânără conducând  cu o alcoolemie de 0,64 grame per litru de sânge.
În Norvegia, în acest domeniu, există strictețe și de aceea nivelul maxim de alcoolemie acceptat este de 0,21 grame per litru de sânge.

A urmat un proces în urma căruia Katharina a fost condamnată la 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de 26.000 de euro. Tinerei i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 13 luni. După această perioadă, Katharina va trebui să susțină din nou examenul auto.
În Norvegia, infracțiunile de acest tip se sancționează cu o amendă care echivalează cu salariul brut pe o lună și jumătate, al persoanei care a greșit.

Tânăra milionară este încă studentă și nu primește salariu. De aceea, tribunalul a decis să calculeze amenda pe baza averii acesteia(estimată la 7,7 miliarde de coroane norvegiene – aproximativ 800 de milioane de euro) și a fixat o amendă de 26.000 de euro.

Katharina Andresen a scris într-un SMS pe care l-a expediat ziariștilor cotidianului Finansavisen că : „Îmi pare rău că am condus automobilul în timp ce aveam o alcoolemie peste limită”  și „Credeam că nivelul de alcool coborâse la zero după atât de mult timp, dar ar fi trebuit să verific acest lucru înainte să mă urc la volan. Îmi pare cu adevărat foarte rău”.

Mergi la SUS