Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Negocieri” dure între tineri și angajatori. „Tinerii absolvenţi de liceu nu vor să se trezească la 5 dimineaţa pentru 1.500 de lei … preferă ajutorul de șomaj de 250 de lei!“

in Diverse

„Negocieri” dure pe piața muncii între tineri și angajatori. Tinerii nu se angajează pentru salarii de 1,500 de lei, angajatorii anunță că închid făbricile. Cine câștigă, cine pierde?
Vasile Deac, proprietarul fabricii de mobilă Făgetul Deac din Baia Mare, judeţul Maramureş, un business de peste 10 mil. lei (2,2 mil. euro) în 2016, spune că are dificultăţi în a găsi forţă de muncă pentru că absolvenţii de liceu nu vor să lucreze pe salarii de 1.500 de lei net, ci preferă să trăiască din ajutorul de şomaj de 250 de lei pe lună şi din banii părinţilor.

„Tinerii absolvenţi de liceu nu vor să se trezească la ora 5 dimineaţa pentru 1.500 de lei. Mai bine stau acasă pe un şomaj de 250 de lei şi pe banii părinţilor. Generaţiei noi nu-i place să muncească. Toată lumea se aşteaptă la salarii mari fără să ştie să facă chestii elementare.

Din cei care vor să îşi continue studiile, toată lumea vrea IT, nimeni nu vrea să lucreze în industrie, că noi nu putem oferi salarii de 3.000-4.000 lei. Industria mobilei este pe butuci, nu pentru că nu am avea comenzi, ci pentru că nu avem oameni calificaţi“, a declarat pentru Ziarul Financiar Vasile Deac, administratorul companiei Fă­getul Deac, prezent la târgul de mobilă BIFE-SIM 2017.

Fabrica de mobilă Făgetul Deac produce circa 6-8 camioane de mobilier lunar, respectiv mese, uşi, ferestre, scări interioare dar şi alt tip de mobilier, care ajunge în proporţie de 90% la export în Olanda, Norvegia, Germania, Israel şi Franţa. Restul de 10% reprezintă comenzile de mobilier primite din România, compania neavând maga­zine de desfacere.

Compania Făgetul Deac a fost înfiinţată în anul 1991 şi este deţinută de Vasile Deac. Anul trecut, Făgetul Deac a înregistrat un profit net de peste 55.000 lei (12.000 euro), rezultate obţi­nute cu ajutorul a 129 salariaţi, potrivit datelor publice.

Comentarii

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Ultimile din

Privacy Policy Settings

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul? Inchide aici ↗↗↗
Mergi la SUS