Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Anuntul care INGROZESTE intreaga planeta. Reactie de ultima a Japoniei: reprezintă o ”provocare excesivă”

in Extern de

Coreea de Nord a lansat, vineri, o rachetă balistică care ar fi traversat spaţiul aerian al Japoniei, la doar trei zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian.

Secretarul general al Executivului japonez, Yoshihide Suga, a afirmat că testul Phenianului reprezintă o ”provocare excesivă”. De asemenea, Rex Tillerson, secretarul de stat al SUA, a susţinut că toate statele trebuie să ia măsuri noi împotriva Coreei de Nord. Consiliul de Securitate al ONU se va întruni vineri, la cererea Statelor Unite.

Racheta balistică a fost lansată din districtul Sunan, aflat în apropierea Phenianului. Aceasta ar fi parcurs distanţa de 3.700 de kilometri şi a atins altitudinea de 770 de kilometri, potrivit Armatei sud-coreene.

Comandamentul SUA din Pacific a precizat iniţial că proiectilul ar fi fost o rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune. Cu toate acestea, ministrul de Externe al Japoniei, Taro Kono, a afirmat că Guvernul de la Tokyo este de părere că Phenianul a lansat o rachetă balistică intercontinentală, relatează postul japonez NHK.

În tot acest timp, Guvernul japonez a emis o alertă, cunoscută sub numele de ”J-Alert”, ţinând cont că racheta balistică a trecut peste insula Hokkaido, aflată în nordul Japoniei. Ulterior, racheta a ajuns în oceanul Pacific.

În cadrul unei conferinţe de presă, secretarul general al Executivului japonez, Yoshihide Suga, a afirmat că acest act reprezintă o ”provocare excesivă”. ”Aceste provocări repetate din partea Coreei de Nord sunt inacceptabile”, a afirmat Suga.

Această rachetă este mult mai dezvoltată în comparaţie cu cea lansată la 29 august, care a parcurs doar 2.700 de kilometri, atingând altitudinea de 550 de kilometri. Experţii au atras atenţia că această rachetă balistică, lansată vineri de Coreea de Nord, are capacitatea să atingă insula Guam, care se află la 3.400 de kilometri de Phenian.

Sarah Huckabee Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a afirmat că Donald Trump a fost informat de acest test al nord-coreenilor.

Rex Tillerson, Secretarul de Stat al SUA, a afirmat, vineri, că toate statele trebuie să ia măsuri noi împotriva Coreei de Nord, după ce Phenianul a lansat o nouă rachetă balistică ce a traversat spaţiul aerian al Japoniei.

Secretarul american de Stat a adăugat că Rusia şi China trebuie să-şi arate intoleranţa faţă de aceste teste nesăbuite, acţionând în mod direct. ”Aceste provocări continue nu fac decât să adâncească izolarea diplomatică şi economică a Coreei de Nord”, a mai precizat Tillerson.

Reuniune de Urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU. Consiliul de Securitate al ONU se va întruni vineri, la cererea Statelor Unite, pentru a discuta despre ultimul test balistic efectuat de regimul de la Phenian.

Oficialii Statelor Unite au cerut convocarea de urgenţă a Consiliului, după ce regimul de la Phenian a efectuat un nou test cu rachetă balistică. Proiectilul nord-coreean a traversat spaţiul aerian al Japoniei, la doar două săptămâni după un test similar. sursa: gandul.info

Mergi la SUS