Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ministrul Sănătăţii vrea anchetă în cazul pacientului mort de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din București

in ExtraNews/Sanatate

   Ministrul Sănătății, Florian Bodrog (foto), a solicitat o anchetă în cazul pacientului în vârstă de 66 ani, internat la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon” București, care a decedat în urma unei transfuzii sanguine, informează Ministerul Sănătăţii.

   La cererea ministrului, o echipă de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București și un reprezentant al Institutului Național de Hematologie Transfuzională au efectuat o verificare în perioada 17- 18. aprilie. Conform unui raport de control preliminar, întocmit de către inspectorii sanitari, din neglijența unui cadru medical, pacientul a primit o unitate de masă eritrocitară fără a avea recomandare de la medicul curant pentru administrarea acesteia, masa eritrocitară fiind destinată unui alt pacient, care se afla în aceeași rezervă.

   Inspectorii sanitari au aplicat o sancțiune contravențională asistentei în culpă, în valoare de 1.000 lei. De asemenea, contractul individual de muncă al asistentei medicale a fost suspendat până la finalizarea cercetării disciplinare. Inspectorii sanitari au înaintat conducerii Spitaluluirecomandări ca respectarea legislaţiei sanitare, instruirea personalului; actualizarea deciziilor de înființare a comisiei de hemovigilență și de nominalizare a coordonatorului UTS, achiziționarea de carduri/cartele pentru efectuarea ultimului control pretransfuzional la patul bolnavului; şi respectarea protocoalelor de primire, livrare și administrare produse sanguine

   Un bărbat de 66 de ani a murit în urma unei transfuzii de sânge, la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti. Bolnavul nu avea nevoie de transfuzie, dar aceasta i s-a făcut, au intervenit complicaţii, a fost transferat la alt spital dar a decedat. El suferea de mai multe afecţiuni, printre care şi de ciroză hepatică. (foto: Munisterul Sănătăţii)

Comentarii
html image example

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Vă mulțumim cu drag, Echipa ExtraNEWS

Ultimile din

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul? Inchide aici ↗↗↗
Mergi la SUS