Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ministrul Sănătăţii vrea anchetă în cazul pacientului mort de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din București

in ExtraNews/Sanatate de

   Ministrul Sănătății, Florian Bodrog (foto), a solicitat o anchetă în cazul pacientului în vârstă de 66 ani, internat la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon” București, care a decedat în urma unei transfuzii sanguine, informează Ministerul Sănătăţii.

   La cererea ministrului, o echipă de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București și un reprezentant al Institutului Național de Hematologie Transfuzională au efectuat o verificare în perioada 17- 18. aprilie. Conform unui raport de control preliminar, întocmit de către inspectorii sanitari, din neglijența unui cadru medical, pacientul a primit o unitate de masă eritrocitară fără a avea recomandare de la medicul curant pentru administrarea acesteia, masa eritrocitară fiind destinată unui alt pacient, care se afla în aceeași rezervă.

   Inspectorii sanitari au aplicat o sancțiune contravențională asistentei în culpă, în valoare de 1.000 lei. De asemenea, contractul individual de muncă al asistentei medicale a fost suspendat până la finalizarea cercetării disciplinare. Inspectorii sanitari au înaintat conducerii Spitaluluirecomandări ca respectarea legislaţiei sanitare, instruirea personalului; actualizarea deciziilor de înființare a comisiei de hemovigilență și de nominalizare a coordonatorului UTS, achiziționarea de carduri/cartele pentru efectuarea ultimului control pretransfuzional la patul bolnavului; şi respectarea protocoalelor de primire, livrare și administrare produse sanguine

   Un bărbat de 66 de ani a murit în urma unei transfuzii de sânge, la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti. Bolnavul nu avea nevoie de transfuzie, dar aceasta i s-a făcut, au intervenit complicaţii, a fost transferat la alt spital dar a decedat. El suferea de mai multe afecţiuni, printre care şi de ciroză hepatică. (foto: Munisterul Sănătăţii)

Ultimile din

Mergi la SUS