Mii de albine au urmărit această maşină timp de 2 zile, pentru a-si salva regina blocata inauntru

in Diverse de

Un roi de albine au urmărit, timp de două zile, maşina unei femei.

Cel mai probabil în portabajul maşinii se afla regina albinelor, iar acestea disperate urmăreau vehiculul.

Deşi este, probabil, o situaţie terifiantă pentru persoana care se află în maşină, această situaţie este, de asemenea, un exemplu fascinant de cât de dedicate sunt albinele reginei lor. Albinele lucrătoare sunt în stare să adulmece regina după proprietăţile unice ale feromonilor ei.

Incidentul a început duminică, când o femeie de 65 de ani, Carol Howarth, a plecat dintr-o rezervaţie naturală spre oraşul Pembrokeshire din Marea Britanie, cu aproximativ 20.000 de albine care îi urmăreau maşina, relatează BBC.

Roiul zburător a fost observat de pădurarul şi entuziastul ocrotitor al albinelor, Tom Moses. El a crezut că cineva ”s-a distrat”, pe seama albinelor, turnând apă clocotită pe ele”.

După ce pădurarul a apelat la Asociaţia de Apicultori din Prembrokeshire, Moses şi alţi doi apicultori au întreprins măsurile necesare pentru a aduna toate albinele într-o cutie, astfel încât să le ducă înapoi în parcul naţional.

Dar a doua zi, Howarth s-a trezit iar cu albinele pe maşină.

Specialiştii încă discută despre ce ar fi putut cauza un comportament atât de ciudat al insectelor, dar ideea principală este că matca lor probabil ar fi fost cumva prinsă în maşină, sau cel puţin ar fi lăsat feromonii săi acolo.

Sursa foto:Tom Moses

„Credem că regina a fost atrasă de ceva în maşină, poate ceva dulce”, a declarat Roger Burns, unul dintre apicultori.

Nu a fost găsită, însă, nicio urmă de-a albinei în maşină.

„Mă ocup cu apicultura timp de 30 de ani şi nu am mai văzut aşa ceva. Este firesc ca albinele să-şi urmeze regina, dar este un lucru ciudat şi destul de surprinzător să vezi că în maşină nu e nicio urmă de regină. A fost destul de amuzant”, a declarat Burns. „