Bataie de joc. Un judecator CCR are trei pensii (una speciala) plus salariu plus indemnizatie de revolutionar

in ExtraNews de

Judecatorul CCR Marian Enache incaseaza trei pensii, dintre care una este pensie speciala, plus salariu plus indemnizatie de revolutionar. Enache, fost membru PSD, este cel mai bine platit judecator al CCR.

Conform declaratiei de avere, Marian Enache incaseaza anual aproape 813.000 de lei (173.000 de euro) din salariul de judecator cumulat cu indemnizatia de revolutionar si trei pensii (de stat, de avocat si cea speciala, de parlamentar). Venitul sau lunar depaseste 15.000 de euro.

Enache s-a remarcat primavara anului trecut, cand l-a ajutat pe deputatul PSD Florin Iordache sa scrie sesizarea prin care a contestat la CCR completurile de trei judecatori ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). Informatia a fost dezvaluita de Victor Ponta. Enache a votat si pentru admiterea sesizarii, alaturi de cei trei colegi numiti de PSD plus cel al UDMR. Scor strans: 5-4.

Sesizarea lui Iordache a fost depusa intr-un moment stresant pentru Liviu Dragnea, cu o saptamana inainte ca acesta sa aiba termen in dosarul angajarilor fictive la un astfel de complet ICCJ, aminteste Rise Project. CCR a amanat insa de cinci ori sa se pronunte, iar Dragnea a fost condamnat.

O luna mai tarziu, Darius Valcov si familia Cosma de la PSD Prahova, doua dintre motoarele propagandei anti-justitie din ultimii ani, au sarbatorit decizia CCR. Primeau astfel dreptul de a cere rejudecarea dosarelor complexe de coruptie in care sunt condamnati de prima instanta.

Marian Enache este si judecator raportor in cazul sesizarii depusa de Opozitie privind alegerea lui Teodor Melescanu in functia de sef al Senatului. Judecatorii au amanat luare unei decizii de cinci ori, Enache imbolnavindu-se subit in ultima saptamana.

Jurnalistii de la Rise Project au publicat vineri o ancheta in care arata ca Melescanu si Marian Enache sunt prieteni vechi, ei au fost nu numai colegi de partid dar si asociati intr-o firma.