Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mihai Constantinescu a murit. Doliu uriaș în muzica românească

in ExtraNews de

Veste trista în muzica românească: a încetat din viață celebrul Mihai Constantinescu (73 de ani), iar lumea artistică din România este în doliu. Cântărețul a fost internat de urgență la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, în ziua de 13 mai 2019, după ce fusese găsit inconștient, de către soția sa, în propria locuință. Medicii sosiți de urgență la fața locului au început manevrele de resuscitare. Ulterior, Mihai Constantinescu, care suferise un stop cardiorespirator, a fost transportat la spital, acolo unde a intrat în comă.

În spital, Mihai Constantinescu a mai suferit încă două stopuri cardiace, intrând în moarte cerebrală. Din nefericire, medicii declarându-se neputincioși. În vârstă de 73 de ani și având antecedente medicale cardiace severe, Mihai Constantinescu rămâne în memoria tuturor celor care au iubit și iubesc muzica ușoară ca un mare artist și sufletist, compozitor talentat și personalitate incontestabilă.

Acum 3 luni, cântăreţul Mihai Constantinescu şi-a anulat toate concertele, tot din cauza unor probleme de sănătate. În luna martie a acestui an, artistul a ajuns la spital cu probleme respiratorii şi tensiune oscilantă.

Mihai Constantinescu s-a născut pe data de 4 ianuarie 1946, în București. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973. În anul 1972, termină Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial. În această perioadă încep să-i apară primele piese. A fost și momentul când a lansat piesa «Păpușa»

Mihai Constantinescu a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Mihai Constantinescu a făcut parte și din trio-ul lansat de Titus Munteanu, alături de Olimpia Panciu și Marius Țeicu. În anul 1999, artistul editează în format single piesa de mare succes «Iubiți și câinii vagabonzi».

În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu. A efectuat turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, în SUA și în câteva state din vestul Europei. În 2002 – luna mai – primește Diploma de Onoare – în cadrul Galei Muzicii Ușoare «O zi printre stele» – din partea Ministerului Culturii și Cultelor. Tot în anul 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România îi editează lui Mihai Constantinescu un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate de-a lungul a trei decenii.

Dumnezeu sa il ierte!

Ultimile din

Mergi la SUS