Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Valul de aer polar face ravagii în România. Vin trei zile de iarnă, unde se anunţă temperaturi extreme

in ExtraNews
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

După temperaturi de vară în luna octombrie, de la mijlocul săptămânii îmbrăcăm paltoanele. O masă de aer rece va aduce în România cu până la 20 grade Celsius mai puţin în termometre. Apariţia masei de aer rece este un fenomen previzibil după o perioadă cu temperaturi ridicate peste media normală.

Meteorologii au observat că masele de aer de cald din ultima perioadă au avansat spre nordul continentului. În locul lor vor ajunge cele de aer rece. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în Capitală, răcirea vremii va fi mai pronunţată de la mijlocul săptămânii. Ceaţa se va risipi dar în locul său apar precipitaţiile.

Episodul de vreme rece nu va dura mult. De la sfârşitul săptămânii, temperaturile vor creşte uşor, iar ploile vor fi un fenomen obişnuit pentru luna noiembrie. Luna care se încheie a fost cea mai călduroasă din ultimii 60 de ani.Vremea va intra într-un proces drastic de răcire, astfel încât pentru joi sunt anunţate minime de zero grade la nivelul Capitalei. Conform ANM, miercuri, în ţară, procesul de răcire a vremii va continua şi se va resimţi ziua în special în jumătatea de sud a ţării, în timp ce valorile termice nocturne vor fi mult mai mici decât în intervalul precedent, urmând a se situa în jurul pragului de îngheţ în nord şi în centru.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 13 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade, mai scăzute în zonele depresionare din nord-vest şi centru, spre – 6 grade în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil în nord şi nord-vest, iar în rest înnorările vor persista, mai ales în prima parte a intervalului când va ploua pe arii relativ extinse în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea, local în Transilvania şi sudul Banatului şi pe arii restrânse în Moldova. În zonele montane, în special la altitudini mari, va ninge.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi pe litoral pe parcursul zilei. Spre dimineaţă, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Joi, vremea se va ameliora ca aspect în majoritatea zonelor, dar se va menţine relativ rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-vestul ţării unde pe arii restrânse va mai ploua slab, iar în zona montană aferentă va fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, iar cele minime între -5 şi 5 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -8 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS