Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mesaj TRANȘANT către Uniunea Europeană! Ungaria și Polonia s-au coalizat

in Extern de

Ungaria şi Polonia doresc să aibă un cuvânt de spus cu privire la viitorul Europei şi resping ferm sistemul redistribuirii migranţilor în statele Uniunii Europene pe baza unor cote obligatorii, a declarat premierul ungar Viktor Orban, după întâlnirea avută miercuri, la Budapesta, cu omologul său polonez Mateusz Morawiecki, transmite Reuters.

”Politica Uniunii Europene în domeniul migraţiei a eşuat”, a spus Orban, informează Agerpres.

”Dorim să avem un cuvânt de spus, întrucât aceste ţări (din Europa Centrală) au o viziune despre viitorul Europei”, a adăugat şeful executivului ungar.

Viktor Orban, un aliat de mult timp al Varşoviei în interiorul UE, a declarat în decembrie că Ungaria va bloca orice acţiune privind eventuala retragere a dreptului de vot al Poloniei în cadrul Consiliului UE şi al Consiliului European.

”Grupul de la Vişegrad este o parte esenţială a Europei Centrale şi a Uniunii Europene. El conferă Uniunii o creştere economică solidă, securitate, stabilitate politică şi o atitudine proeuropeană”, a declarat, la rândul său, premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Referitor la migraţie, Morawiecki a reafirmat poziţia Poloniei conform căreia ‘statele membre trebuie să aibă dreptul de a decide pe cine primesc’ pe teritoriul lor.

El a subliniat că ţările din V4 – Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia – împărtăşesc aceeaşi poziţie cu privire la Brexit şi la politica UE în domeniul apărării.


Ultimile din

Mergi la SUS