Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mersul la bibliotecă era una dintre pasiunile tale? Află AICI cum s-o reînvii!

in Diverse de

Cititul este una dintre cele mai relaxante activități pentru multe persoane, însă timpul nu le mai permite să se bucure de această pasiune ca pe vremuri. Dacă te regăsești printre cei cărora le plăcea odată să meargă la bibliotecile publice, acum ai câteva alternative moderne, care te vor ajuta să reînvii această pasiune sau, de ce nu, să îți creezi și alte obiceiuri la fel de plăcute.

Există mai multe metode prin care îți poți relua obiceiul de a petrece timp la bibliotecă pentru a te relaxa și pentru a afla lucruri noi sau pentru a citi romane moderne sau mai vechi. În ziua de azi, ai mai multe variante de a reîncepe o astfel de activitate, pe care le-o poți insufla chiar și copiilor tăi.

Iată ce ai putea face pentru a te bucura din nou de acest hobby:

  1. Fă-ți timp

Din păcate, mai multe studii realizate în ultimii ani arată că nu doar oamenii mai în vârstă, ci și tinerii, studenții și elevii evită să mai meargă la bibliotecă, preferând să folosească Internetul, însă, pentru cei mari, principalul motiv este reprezentat de lipsa timpului pentru o astfel de activitate, așa că, dacă vrei să începi să citești din nou cărți în format clasic, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să îți dedici mai mult timp.

Fie că alegi să treci în drumul spre muncă sau după program, când mergi acasă, pe la o bibliotecă, pentru a împrumuta cărți, important este să o faci.

  1. Mergi la cafenele dedicate cititului

Modernismul și-a pus accentul până și pe ceea ce înseamnă petrecerea timpului liber și, pentru că încă există multe persoane pasionate de citit, acum există cafenele și ceainării în care te poți bucura de o carte bună alături de un ceai, de o cafea, de un suc sau de un simplu pahar de apă, așadar tot ce îți rămâne de făcut este să găsești un astfel de loc care să te facă să te simți ca la bibliotecă.

  1. Creează-ți propria bibliotecă

Dacă totuși timpul nu îți permite să iei în considerare variantele de mai sus, tot ce îți rămâne de făcut este să îți creezi propria bibliotecă. Dacă nici la librarii nu poți ajunge, intră pe Bookzone.ro și comandă-ți una, două sau câte cărți vrei.

Astfel, nu vei mai avea nicio scuză că nu ai timp de citit. Ai și varianta cărților online, însă nimic nu se compară cu senzația unei lecturi clasice și a unei cărți pe care o ții în mână.

Orice pasiune merită cultivată, indiferent cât de veche este. Când vine vorba despre citit, acesta ar trebui să fie pe primul plan, mai ales că este și o modalitate excelentă de relaxare și de a afla lucruri noi. Cu atâtea variante, acum nu mai ai nicio scuza sa o reiei. Pe deasupra, în acest fel vei fi și un exemplu pozitiv pentru cei mici.

Ultimile din

Mergi la SUS