Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mașinile cu volan pe dreapta dispar din România! De când nu vor mai putea fi înmatriculate

in ExtraNews de

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără acord ar putea avea efecte şi pe şoselele din România. Maşinile second hand cu volan pe partea dreaptă nu vor mai fi înmatriculate, de luna viitoare, scrie Digi24.

În România sunt înmatriculate în acest moment peste 60.000 de autoturisme cu volan pe dreapta, iar în cazul în care acordul comun privind Brexitul nu va fi semnat, începând cu data de 30 martie, aceste maşini care au volanul pe partea dreaptă vor fi singurele care vor mai putea circula în ţara noastră.

Efectele se văd deja în târgurile auto.

„Pe măsură ce trece timpul vor dispărea una câte una, pe măsura uzării lor şi vom rămâne fără nicio maşină cu volan pe partea dreapta”, a afirmat Nicolae Răgălie, director de târg auto, potrivit sursei citate.

Piloţii experimentaţi spun că e riscant să circuli cu o maşină cu volan pe dreapta într-o ţară în care infrastrucura nu e făcută pentru aşa. Şi poliţiştii spun că autoturismele cu volan pe dreapta sunt mult mai expuse incidentelor în trafic.

Reprezentanţii Registrului Auto Român le recomandă şoferilor care au maşini cu volanul pe dreapta să le înmatriculeze până la finalul acestei luni.

Ultimile din

Mergi la SUS