Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mare sărbătoare pentru toţi creştinii ortodocşi! Ce nu ai voie să faci de Sfânta Ecaterina? Mii de femei isi serbeaza onomastica

in ExtraNews de

In data de 25 noiembrie, crestinii ortodocsi din intreaga lume o sarbatoresc pe Sfanta Mucenita Ecaterina, sfanta ce a trait in timpul imparatului Maximian, la inceputul secolului al IV-lea.

Moastele Sfintei Mucenice Ecaterina se gasesc la Biserica Coltea din Bucuresti.

Sfanta Ecaterina cunostea la perfectie limbile greaca si latina si avea cunostinte temeinice de astronomie si oratorie. Ea este cunoscuta pentru cele doua viziuni mari pe care le-a avut.

In prima viziune o vede pe Maica Domnului cu Pruncul in brate, dar pentru ca nu era crestinata n-a reusit sa vada fata Mantuitorului.

In a doua viziune, dupa ce se boteaza, il descopera pe Hristos care ii da un inel de logodna, iar a doua zi, cand s-a trezit, ramane uimita sa vada ca are inelul respectiv pe deget.

Asta e momentul in care viata i se schimba radical si incepe sa ii invete pe toti filosofii timpului despre credinta in Hristos si incepe sa-L marturiseasca ca fiind Dumnezeu adevarat.

Moare fiind decapitata pentru credinta ei, iar toti carturarii sunt arsi in foc pentru ca au imprastiat invatatura Domnului.
Legenda spune ca trupul ei a fost luat de ingeri si dus pe Muntele Sinai, acolo unde osemintele urmeaza sa fie descoperite de un calugar ce le ia si le duce in manastirea dela poalele muntelui.

In aceasta zi nu e bine sa spalam, sa facem pacate, ci trebuie cinstit numele ei si al Domnului.

Sursa: stirilekanald.roLoading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS