Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Lucra ca tâmplar în Germania și avea nevoie de o adeverință de la FISCUL român. Când s-a întors în țară, a avut ȘOCUL vieții sale

in ExtraNews de

Un botoșănean care se află de 4 ani la muncă în străinătate a constatat că a lucrat, cel puțin în actele de la Fisc, timp de un an, ca medic în Dorohoi.

Mihai Turetchi, de profesie tâmplar, a constatat la revenirea în țară că, în perioada ianuarie 2015-ianuarie 2016, a înregistrat venituri semnificative, de peste 50.000 de lei, din funcția de medic specialist la Spitalul Municipal.

Bărbatul a venit în România pentru a obține o adeverință de venit, pentru a regulariza impozitele în Germania, țara în care lucrează din 2013.

În momentul în care a solicitat la Administrația Finanțelor Publice documentul care să ateste că nu a avut venituri în România, a aflat că timp de 12 luni a fost inclus pe statul de plată al spitalului din Dorohoi.

„Nu am avut niciodată nicio relație contractuală cu Spitalul Municipal Dorohoi. Nu știu de unde au datele mele. Nu mi-am dorit să fiu medic niciodată. (…) Am hârtii date de instituțiile statului prin care se atestă că eu figurez ca angajat și chiar cu măriri salariale pentru merite deosebite. Am contactat un avocat și mi s-a spus că sunt suspiciuni de comiterea unor infracțiuni grave, începând de la fals și uz de fals”, a afirmat Mihai Turetchi.

Directorul spitalului din Dorohoi, Emilian Vamvu, susține că bărbatul nu a fost niciodată angajat acolo și că situația a fost generată de o inversare a unor cifre din codurile numerice personale ale acestuia și ale unui medic.

„Acest cetățean nu a fost salariatul unității, fiind o greșeală în CNP-ul unui salariat. Pe loc s-au făcut declarațiile și eroarea a fost corectată”, a precizat Vamvu.

Bărbatul a făcut o plângere la Poliție, în care a arătat gravitatea faptelor petrecute. El a subliniat că, prin erorile de la Spitalul Municipal Dorohoi, a suferit prejudicii importante, pierzând aproape 2.000 de euro pe care statul german i-ar fi acordat ca urmare a regularizării, dacă veniturile din România erau zero.

Sursa ziare.com

Ultimile din

Mergi la SUS