Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Lia Olguţa Vasilescu, precizări de ultimă oră în legătură cu pensiile şi salariile românilor, în 2018

in Politic de

Două mari blocuri sindicale, BNS şi Cartele Alfa, se alătură grupării #rezist care protestează împotriva PSD şi a guvernului României în legătură cu schimbarea Codului Fiscal, a măsurilor ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Duminică se prefigurează a fi o zi extrem de turbulentă, cu foarte mulţi oameni în stradă, sindicalişti şi antipesedişti, toate nemulţumirile gravitând în jurul salariilor.

Sindicaliştii spun că mutarea impozitelor de la angajator la angajat va însemna rău pentru România. Sunt contrazişi însă de ministrul Muncii.

Aseară, la Antena3, Olguţa Vasilescu a făcut precizări de ultimă oră în legătură cu pensiile şi salariile românilor, în 2018.

Cele mai importante declaraţii făcute de ministrul Muncii:

Prin legea pensiilor, noi nu facem decât să corectăm carenţele sistemului. Asta nu are niciun fel de legătură cu creşterea pensiilor de anul viitor, care nu este afectată sub nicio formă.
Pensiile vor creşte de anul viitor. Punctul de pensie va ajunge la 1.100 lei. Pensia minimă garantată de la 1 iulie va fi 640 lei

Vârsta de pensionare nu se schimbă
Creşterea salariului minim brut pe economie va fi de la 1.250 la 1.450 lui pe lună
Angajaţii pot verifica dacă li se plătesc contribuţiile
Nu am făcut transferul contribuţiilor de la angajator la angajat pentru a creşte salariile. Salariile românilor cresc prin legea salarizării sau hotărârile de guvern
Acest transfer l-am făcut pentru a colecta mai mulţi bani la buget.

Sursa: huff.ro


Mergi la SUS