Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu: „Doamna Dăncilă practică o batjocură sistematică la adresa limbii române, a bunului simt…”

in Politic de

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a sancționat dur modul în care premierul Dancila a pronunțat cuvântul „privilegiat” în timpul unei conferințe de presă susținută alături de premierul Italiei. Dancila a vorbit despre „relații privelegiate” cu Italia.

„Doamna Dancila practica o batjocură sistematică la adresa limbii române, a bunului simt. În ciuda a toate acestea, dansa rămâne prim-ministru.

Ce mesaj transmite? Și dacă am greșit ce? Voi, ăștia care vorbiți corect limba română sunteți prim-ministru? Doamna Dancila da un mesaj de forță, pot să calc în picioare limba română și nu pățesc nimic.

Câți din populația acestei țări înțeleg și se indignează cu privire la greșelile doamnei Dancila?

Ei spun că sunt cei mai buni români? Ce înseamnă asta? A fi patriot, că să-ți iubești țară și poporul nu trebuie să le cunoști? Câți dintre cei care se dau patrioți cunosc limba română, cunosc istoria României, cunosc știință și artă României?

Doamna Dancila este un produs tipic al învățământului de după 1989, când a făcut masterate în fabricile de impostori. Acum se pregătesc să strivească și ce mai era bun în sistem, adică universitățile cu tradiție.

Câtă vreme este acolo sus nu-i spune nimeni că se face de ras. Teamă de a te face de ras este un motor al existenței umane. Teamă de ridicol pentru mine este mai mare decât cea de moarte. Ei și-au extirpat simțul rușinii. Dacă le spui ceva, sunt supărați, sunt artagosi.

Sunt cu toții împărați ai tupeului”, a declarat CTP la Digi24.

Premierul Viorica Dancila a anunțat, joi, alături de premierul Italiei, că România și Italia sunt „parteneri privelegiati”.

După întâlnirea cu premierul Italiei, Dancila a susținut o conferință de presă în care a pronunțat din nou greșit cuvinte uzuale românești.

Sursa: newsteam.ro

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS