15 lucruri amuzante despre jocurile de noroc

in Diverse de

Jocurile de noroc au cucerit România ultimilor ani. Românii sunt fascinați de jocurile de noroc, dar mai ales de jocuri la păcănele la care sumele câștigate sunt măricele. Ce poate face omul în pandemie decât să se folosească de ce are tehnologia de oferit și să se joace la pacanele online? Jocurile de noroc sunt o metodă bună de relaxare și de câștig a unor sume de bani utile fără prea mare efort.

Deși nu s-ar zice, jocurile de noroc nu au fost lipsite de ironia uzuală a persoanelor mai glumețe care au scris sau spus lucruri amuzante.

Pentru a te amuza puțin îți vom oferi 15 lucruri amuzante despre jocurile de noroc pe care probabil că nu le știai:

 1. Care este diferența între o rugăciune în biserică și o rugăciune în cazinou? Rugăciunea din cazinou este din tot sufletul – între religie și câștig fabulos peste noapte, mulți oameni vor alege să se roage pentru a deveni bogați, nu mântuiți.
 2. Cum au fost opriți Adam și Eva din jucatul la jocurile de noroc? Le-a fost luat paradice-ul – paradisul.
 3. De ce mănâncă la cină un jucător de blackjack? Ce îi oferă complementar cazinoul unde și-a pierdut toți banii – aici se merge pe ideea că oamenii pierd la jocul de blackjack într-un cazinou și, rămași lefteri, vor mânca din mila cazinoului.
 4. Care este diferența între poker online și poker live? Când pierzi la poker online poți să plângi cât vrei, că nu te vede nimeni – o glumă sarcastică, un fel de umor negru. De ce ar presupune că la poker se pierde de obicei sau oamenii plâng de fiecare dată când pierd?
 5. Ce spune un parior atunci când i se reproșează că nu se poate lăsa de jocuri de noroc? Ba, pariez că pot – joc de cuvinte. Un parior nu numai că pariază cu bani, dar pariază și ca exprimare, punându-și reputația sau cuvântul drept gaj.
 6. Ce răspunde un jucător atunci când este întrebat cum îi este afectată viața de familie? Pozitiv, ne-am apropiat unii de alții, după ce ne-am mutat într-o casă mai mică – aici se vorbește despre faptul că un parior ar putea avea o relație mai strânsă cu familia după ce a pierdut mulți bani și, implicit, casa mai mare la jocurile de păcănele.
 7. Cum ajungi milionar la un cazinou? Te duci cu un bilion – toate glumele despre jocurile de noroc tratează cu nonșalanță pierderile importante de bani ca și cum făcând haz de necaz totul pare mai roz.
 8. Cine te sună primul după o zi în care nu ai apărut nicăieri? Cazinoul…. – dacă nu ai prieteni cărora să le pese de tine că ai dispărut, cazinoul îți va simți lipsa pentru că nu mai apare sursa lor de bani.
 9. De ce pirații nu pot să joace jocuri de cărți? Pentru că stau pe deck – joc de cuvinte cu deck, cuvânt folosit atât drept „punte” în limba engleză, cât și jargon al jocurilor de noroc printre jucătorii pasionați.
 10. Ce are inimă, dar nu are organe? Pachetul de cărți de joc – într-adevăr, pachetul de cărți de noroc include doar un organ considerat cel mai important, de aceea va fi folosit în două culori: roșu și negru.
 11. Căsătoria este ca un pachet de cărți. Tot ce ai nevoie la început sunt 2 inimi și un diamant. Dar la sfârșit regreți că nu ai avut spada – de ce orice căsătorie se termină cu despărțire sau ură? Nu totul începe frumos și se termină urât. Unele căsnicii durează toată viața și aduc bucurie, împlinire ambilor parteneri fără să dorească să se mai despartă vreodată.
 12. Cuvântul „poker” este derivat din cuvântul german „pochen” – a se lăuda, a blufa.
 13. În prezent doar 10% dintre jucători au continuat să joace la cazinourile offline, iar ceilalți 90% preferă pacanele online gratis.
 14. Dacă nu știai, unul dintre cei mai faimoși jucători de Blackjack a fost Napoleon Bonaparte. Acesta se juca jocuri de noroc, mai ales după ce a fost exilat pe insula Elba. Poate i-ar fi plăcut și unele jocuri pacanele, dacă ar fi avut acces la ele în acele vremuri.
 15. Cei 4 Popi de pe cărțile de joc nu sunt ilustrații, ci fiecare carte reprezintă un rege faimos din trecut. Regii sunt: David – regele Israelului și Iudeei, Cezar – dictatorul roman, Alexandru Macedon – grecul care a ridicat unul dintre cele mai mari și mai faimoase imperii din lume, Carol cel Mare – lider politic și militar al francilor din Evul Mediu.

Dacă nu ești fan al jocurilor de noroc, poți încerca pariurile sportive. Aici intuiția și flerul își dau mână împreună cu pasiunea pentru sport. Partea tare e că nu trebuie să cunoşti tu jocul la nivel profesionist, pentru că poţi să iei direct un biletul zilei şi să profiţi de experienţa altor pariori experimentaţi.