COVID-19 – Ce trebuie să ai în vedere când călătorești pe timpul pandemiei

in Diverse de

Deși ocaziile de a călători sunt mult mai restrânse în perioada pandemiei, există posibilitatea ca tu sau cineva cunoscut să fiți nevoiți să mergeți în altă țară. Noile reguli impuse de autorități pentru a preveni răspândirea virusului includ o serie de documente pe care trebuie să le ai cu tine. De asemenea, există mai multe măsuri în ceea ce privește igiena ce trebuie respectate pentru a scădea riscul de a te îmbolnăvi sau de a-i îmbolnăvi pe ceilalți. Ca să nu întâmpini probleme la graniță sau la aeroport, ai grijă să pregătești toate cele necesare.

Iată ce trebuie să ai în vedere dacă ești nevoit să călătorești în timpul pandemiei

  1. Rezerve de igienizant și măști chirurgicale

Unul dintre cele mai importante detalii pe care să le pui la punct este igienizantul. Ar trebui să ai la tine soluție lichidă de dezinfectare pentru mâini și suprafețe, precum și șervețele care să aibă aceleași proprietăți. Indiferent că vei merge cu avionul sau cu mașina, vei avea nevoie să te asiguri că ai mâinile curate și că obiectele pe care le atingi în mod recurent sunt aseptice. De asemenea, masca este esențială, deoarece trebuie purtată, în cele mai multe cazuri, oriunde în spațiile publice, fie ele închise sau deschise. Asigură-te că ai suficiente măști pentru drum și că le depozitezi în spații curate. Dacă masca te jenează din cauza ochelarilor, află de aici cum să o folosești corect.

  1. Asigurare medicală pentru călătorii în străinătate

Indiferent de condițiile sanitare, dacă trebuie să ieși din țară, ar trebui să închei o astfel de poliță. În situația actuală, criza provocată de coronavirus se va întinde pe mai multe luni. Așa că, dacă ești nevoie să călătorești, încheie o asigurare medicală de călătorie ce include beneficii utile în perioada pandemiei, precum asistența medicală de urgență sau repatrierea în cazul infectării cu SARS-Cov-2.

  1. Test negativ pentru detectarea coronavirusului

De asemenea, pentru a intra pe teritoriul anumitor țări, vei fi nevoit să prezinți autorităților un test care demonstrează că nu ai COVID-19, și prin urmare, nu prezinți risc de îmbolnăvire pentru locuitorii acelui stat.

Pentru ca măsura să fie eficientă, testul trebuie efectuat cu mai puțin de 48 de ore înainte de prezentarea la graniță sau la aeroport. Fără acest document, șansele tale de a intra în anumite țări este aproape de 0.

  1. Indicele de răspândire existent la destinație

Un alt element la care ar trebui să fii atent este rata de răspândire a virusului în zona în care urmează să călătorești. Dacă aceasta este foarte ridicată, iar plecarea nu este una vitală, poți lua în considerare amânarea. Această statistică este un indice foarte bun privind riscul la care te expui în regiunea sau orașul respectiv.

  1. Restricțiile impuse la destinație

Măsurile de siguranță diferă de la o zonă la alta și pot fi mai stricte sau mai relaxate. Verifică ce reguli impun autoritățile în orașul sau în țara în care vei călători, pentru a putea afla ce anume ai voie să faci și ce nu. Astfel, te vei putea adapta situației de acolo.

Nu ignora aceste detalii esențiale în timpul crizei sanitare, pentru a putea călători în siguranță.