Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Iohannis: Summitul „Inițiativei celor Trei Mări” va fi, anul viitor, în România

in Extern/ExtraNews/Politic de

   Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut joi, 6 iulie, la Varșovia, o declarație de presă, la Summitul „Inițiativei celor Trei Mări”, unde, printre altete a anunţat că viitorul summit al acestei iniţiative va avea loc anul viitor, în România, anunţă Administraţia Prezidenţială.

   Președintele României, Klaus Iohannis a spus că, la Varșovia, Summitul a avut „un oaspete foarte special”. „În afară de participanții uzuali, care suntem țările din regiunea Adriatică – Marea Neagră – Baltică, am avut astăzi musafir pe președintele Statele Unite, domnul Donald Trump. Am avut o sesiune dedicată relației transatlantice foarte bună și foarte constructivă, după care am avut ocazia să participăm la o manifestare într-o piață centrală din Varșovia, manifestare care, după părerea mea, a fost și foarte bine organizată, și conținutul discursului principal, al Președintelui Trump, a fost foarte bun. A reiterat faptul că Articolul 5 este, evident, foarte important și va fi întru totul respectat de Statele Unite. Este articolul din contractul NATO, dacă pot să mă exprim așa, care garantează că orice țară sprijină orice altă țară, dacă este nevoie„, a spus Iohannis.

   Despre Summitul „Inițiativei celor Trei Mări”, Iohannis a precizat că obiectivul principal al acestuia ste discutarea și, în perspectivă, realizarea unor coridoare Nord-Sud, care vin în completarea coridoarelor Est-Vest, printre care şi cele de transport rutier, de transport pe cale ferată, de transport de dateși de transport de energie.

   „Un aspect mai special pentru noi a fost faptul că am invitat participanții să facem acest Summit anul viitor în România, invitație care a fost imediat acceptată”, a mai spus preşedintele României. Referitor la obiectivele Summitului de anul viitor din România, Iohannis a spus că nu se vor dori inițiative care ne separe de restul Uniunii Europene, ci care „ajută țările noastre, dar care se integrează perfect în obiectivele mari ale Uniunii Europene”. „Deci, dacă avem obiective – da, dorim și noi să avem parte de proiecte care dezvoltă infrastructura românească, dorim și noi să contribuim și să beneficiem de securitate energetică. Toate acestea sunt și obiectivele noastre„, a mai spus Iohannis. (foto: presidency.ro)

Mergi la SUS