Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Intamplare stranie petrcuta acum la Cernobal! In orasul parasit s-au aprins lumini pe străzi și în unele clădiri la câțiva kilometri de locul pe care se afla centrala nucleară.

in Extern de

Cernobîl, orașul în care unii au murit și de unde alții au fugit imediat după cel mai mare accident nuclear din istorie, a fost luminat.

Locuințe părăsite, magazine pe care absența omului le-a transformat în adevărate decoruri de filme horror, creșe și grădinițe în care au rămas capete de păpuși acoperite cu praf și străzile pustii formează un tablou perfect al catastrofei. Radioactivitatea este și va mai fi prezentă. Ea împiedică locuirea a ceea ce a fost odată Cernobîl.

De curând, ceva straniu s-a întâmplat. În apropierea zilei de 26 aprilie, data la care s-a produs accidentul, câteva lumini au apărut pe străzi și în unele clădiri la câțiva kilometri de locul pe care se afla centrala nucleară. Au fost luminate două-trei locuințe, o stradă, un magazin și un parc în care copacii nu mai au frunze.

Ce s-a întâmplat? Un grup de polonezi curajoși încearcă să demonstreze lumii că sistemul electric sovietic este aproape imbatabil. Cu ajutorul unui generator, tinerii au aprins câteva lumini în oraș și apoi au fotografiat momentul. Deși au trecut trei decenii de când zona a fost părăsită, luminile pot fi aprinse.

Sursa:a1.ro

Ultimile din

Mergi la SUS