Medicii spun că este în stare critică, după ce a intrat în stop cardiac și a fost resuscitat.
Cei care l-au salvat au declarat că era conştient atunci când l-au adus la suprafaţă, dar că stătuse cu jumătate de corp în apă. Starea lui s-a înrăutăţit rapid, chiar în ambulanţa care l-a dus către elicopterul cu care a fost transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.
„După atâtea ore de stat în fântâna aia micuţă, o parte din timp a stat şi în apă, pe urmă a fost scos un pic jumătate de metru, un metru deasupra apei, pe urmă iar a alunecat în apă. Era în şoc hipotermic, hipotensiv. Inima îi bătea, dar copilul nu era bine deloc. Funcţiile lui vitale erau slăbite mult: tensiune mică, bradicardie, adică frecvenţă cardiacă mică, 40-50 de bătăi pe minut. Trebuie încălzit. I se bagă fluide, i se bagă sondă nasogastrică, i se bagă fluide calde în stomăcel. Plus pături, aspiratoare, aeroterme cu aer cald. El trebuie readus la o temperatură compatibilă cu supravieţuirea. Momentan era viu, dar cu şanse mici din punctul meu de vedere”, a spus medicul Bogdan Caravețeanu.
În cursul nopţii, medicii l-au resuscitat pe băiat, după ce a intrat în stop cardiac.
„Stare generală critică. Diagnosticul este de hipotermie severă. Status postresuscitare — este pe suport ventilator, perfuzie de rehidratare. Va merge pe secție de terapie intensivă”, a explicat purtătoarea de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru.
Mama copilului este şi ea în spital. Femeia este însărcinată în luna a 8-a şi i s-a făcut rău de mai multe ori, în timpul operaţiunii de salvare de marți. A fost dusă la spitalul din Roşiorii de Vede, unde a rămas peste noapte sub supravegherea medicilor, conform Digi 24.
Mama băiatului este în stare bună, dar medicii au decis să o țină sub supraveghere. Ea a suferit un atac de panică, marți, în timp ce pompierii încercau să îi salveze fiul.
Primul pompier care a atins copilul scos din puţ a mai salvat un băieţel acum 10 ani.
„Parcă presimţeam că o să-l scoatem. Am mai participat la o asemenea intervenţie, la Sinteşti. Andrei, dacă vă mai amintiţi, acum câţiva ani. Am avut tot ce ne-a trebuit. Am lucrat concomitent cu buldozerul. Şi la Sinteşti am săpat paralel cu fântâna. Acolo a fost copilul la 10 metri. N-am avut dispozitivele necesare”, a declarat plutonier adjutant de la ISU Bucureşti-Ilfov, Ionel Răducu.