Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Îndemnul lui Băsescu pentru „băieţii veseli” şi analiştii din presă: „Cântaţi la altă masă!”

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   Referitor la vânzoleala din mass-media referitoare la controversata arhivă a Serviciului Independent pentru Protecție și Anticorupție – SIPA şi a diverselor părari lansate de analiştii politici, fostul preşedinte al României şi preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, are un îndemn clar: „Băieţi, cântaţi la altă masă!

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Traian Băsescu, spune că de câteva săptămâni, “băieţii veseli” din media, din politică şi din breasla analiştilor „se dau cu capul de toţi pereţii şi-şi dau ochii peste cap, explicând naţiunii două lucruri: 1. Cum au furat Băsescu şi “ai lui” alegerile prezidenţiale din 2009; 2. Cum a lăsat Băsescu de izbelişte arhiva SIPA„.

După ce lansează un mesaj acid „perdanţilor din 2009, care nici acum nu s-au împăcat cu gândul că au pierdut alegerile„, în care le spune că nu el i-a bătut, „ci românii, care n-au vrut să dea ţara pe mâna unora de teapa lui Vântu, Voiculescu sau Patriciuşi îi îndeamnă să se calmeze pentru că pe Geoană nu-l veţi mai putea face niciodată Preşedinte al României. Aţi ratat„, Traian Băsescu face precizări cu referire la SIPA:

Oricât încearcă “băieţii veseli“ să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge. Acest serviciu a fost înfiinţat prin ordin al ministrului, a fost subordonat strict Ministrului Justiţiei, nu a primit niciodată priorităţi informative de la CSAT, nu a fost niciodată analizat în CSAT şi nu a raportat niciodată CSAT sau Preşedintelui României. Cu siguranţă, şi Predoiu, şi Cazanciuc au încercat să arunce mizeria justiţiei la CSAT sau, dacă se poate, la Preşedintele României. Vă imaginaţi ce-ar fi fost la gura “băieţilor veseli“ dacă picam în capcana de a lua eu sau CSAT decizii legat de arhiva SIPA în locul Ministrului Justiţiei? Ar fi fost ilegal şi ar fi dat ocazia “binevoitorilor” să ţipe că eu am copiat arhiva. Nu mai vorbim cum ei, guralivii, ar fi fost “siguri” că eu organizez şantajarea judecătorilor şi procurorilor cu documente din arhiva SIPA.

Aşa că, băieţi, vă rog, cântaţi la altă masă. PS. În vrednicia lor propagandistică, “băieţii veseli“ afirmă că mapa profesională a unui magistrat este totuna cu dosarul SIPA, ceea ce este o minciună.a spus Băsescu

Conform Wikipedia, Serviciul Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA) a fost înfiinţat în 1991, de ministrul de justiție Mircea Ionescu Quintus, dub guvernarea Stolojan, ca structură departamentală aflată în subordinea Direcției Generale a Penitenciarelor, cu scopul de a urmări și controla infracțiunile cu implicații majore din penitenciare. În 1997, sub mandatul ministrului Valeriu Stoica, SIPA a trecut în subordinea directă a ministrului Justiției, care dorea ca acest serviciu secret să se ocupe și de protecția magistraților. În 2004, din cauza scandalurilor din presă, SIPA s-a transformat în Direcția Generală de Protecție și Anticorupție (DGPA) și a fos6t obligată să prezinte rapoarte de activitate Parlamentului. În 2006, ministrul justiției Monica Macovei a desființat DGPA, pe motiv că a făcut abuzuri, iar ministerul nu are nevoie de un serviciu secret. În iulie 2016, Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru desigilarea Arhivei DGPA.Propunerea s-a lovit de rezistență din partea Uniunii Naționale a Judecătorilor din România. (foto: pagina facebook Traian Băsescu)

Ultimile din

Mergi la SUS