Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Incident cu refugiaţi sirieni la Arad. Măsurile luate de autorităţile României în faţa valului de migranţi

in ExtraNews de

Un numar de 20 de migranti sirieni, iranieni si irakieni, printre care si 7 copii, au fost prinsi, în noaptea de sambata spre duminica, de politistii de frontiera si de jandarmi, în timp ce încercau sa treaca ilegal în Ungaria, printre cei prinsi fiind si persoane care cer azil în Romania.

Cei 20 de migranti, 13 adulti si 7 copii, au fost prinsi pe camp, între localitatile Peregu Mare si Pecica, din judetul Arad, în jurul orei 00.35, la circa 20 de metri de granita cu Ungaria, de catre un echipaj mixt format din politisti de frontiera si jandarmi, potrivit stirilekanald.ro.
Surse din cadrul Politiei de Frotiera au declarat, pentru Mediafax, ca unii dintre migranti au mai fost prinsi, si alta data, încercand sa treaca ilegal din Romania în Ungaria. Printre migranti se afla mai multe persoane, care sunt în procedura de solicitare de azil în Romania, care erau cazate la Centrul pentru migranti si straini din Timisoara.
Frontiera de vest a Romaniei a fost securizata suplimentar, pe tronsonul de granita cu Ungaria, pentru combaterea migratiei ilegale, dupa ce la misiunile de supraveghere participa si jandarmii din Arad, Timis si Bihor, potrivit unui anunt remis, saptamana trecuta, de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea. Masura a fost luata pentru tronsonul de granita cu Ungaria de pe teritoriul judetelor Arad si Bihor.

Ultimile din

Mergi la SUS