Începe războiul între cei doi?! Ce lovitură cruntă a primit Liviu Dragnea, după gratii. Totul a plecat de la Viorica Dăncilă

in Politic de

Tribunalul București a respins cererea de intervenție depusă de Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, prin care a contestat alegerea Vioricăi Dăncilă la conducerea partidului. Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Pe de altă parte, instanța a admis, vineri, cererea PSD de modificare a statutului partidului și de înregistrare a noii conduceri, rezultată în urma congresului din 29 iunie, relatează Agerpres.

Admite cererea PSD.

Încuviinţează modificările. Respinge cererile de intervenţie. Cu apel. decizia Tribunalului București La începutul lunii iulie, PSD a depus la Tribunalul București o cerere ce vizează „modificări acte constitutive – statut – organe de conducere”. Este vorba despre înregistrarea în Registrul partidelor politice a modificărilor de statut şi alegerea noii conduceri, în urma congresului din 29 iunie, atunci când Viorica Dăncilă a fost aleasă în funcţia de preşedinte al PSD.

Dragnea susține dizolvarea PSD

De asemenea, au fost depuse două cereri de intervenție, una dintre acestea fiind formulată de către Liviu Dragnea, fostul lider PSD, aflat în penitenciar. Potrivit sursei citate, cererea lui Dragnea are legătură cu dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman în care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. Liviu Dragnea a invocat faptul că judecătorii au decis că a fost comisă o fraudă în privința celor două persoane angajate fictiv la DGASPC Teleorman.

Astfel, activitatea PSD Teleorman, unde cele două au lucrat, ar fi fost ilicită în perioada 2006-2012, motiv pentru care organizația ar fi trebuit dizolvată. Dragnea mai susține posibilitatea dizolvării PSD, având în vedere că la congresul din 29 iunie au votat și delegații PSD Teleorman. Fostul secretar general la PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat la Antena 3 că solicitarea lui Liviu Dragnea nu reprezintă un act de răzbunare, ci un demers care l-ar fi putut ajuta la revizuirea dosarului în care a fost condamnat.

Aici nu e vorba de nicio lovitură sau de vreo răzbunare a lui Dragnea. Avem de-a face cu un demers în interesul legii şi al clientului, în condiţiile următoare. (…) În acest dosar, avocaţii trebuie să facă tot ceea ce este legal şi constituţional în interesul clientului lor. Acest demers vine pe baza unor legi care sunt în vigoare şi nu au de-a face cu chestiuni legate de partid. Aici nu e atacat Congresul, Viorica Dăncilă sau Fifor. E o procedură prin care DNA şi Ministerul Public au făcut această execuţie. Aici vorbim probabil despre o revizuire a dosarului. Demersul avocaţilor nu are de-a face cu PSD.
Citeşte întreaga ştire: Contestația lui Liviu Dragnea, respinsă de Tribunalul București. Instanța admite modificările aduse statutului PSD