Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat sentința definitivă în controversatul dosar privind satul arădean retrocedat unor falși moştenitori

in Diverse de

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat sentința definitivă în controversatul dosar privind satul arădean Nadăș care a fost retrocedat, cu tot cu păşuni, fâneţe şi pădure, unor falși moştenitori ai grofului Josif Grosz. Vineri, instanța supremă a oprit retrocedarea și a făcut dreptate oamenilor care, de 11 ani, au fost deposedați de toate proprietățile terenuri.

Întreaga istorie a început în 2006. Judecătoria Ineu a stabilit că soții Mihai și Viorica Colțeu sunt urmașii de drept ai grofului Josif Grosz, aceștia fiind împroprietăriți cu o suprafață de peste 8.700 de ha de teren. Practic, familia Colțeu a primit toatev terenurile agricole ale sătenilor din Nadăș – fânețe, pășuni, păduri. Comisia judeţeană şi Direcţia Silvică Arad au depus recurs, iar Tribunalul Arad, după ce a analizat documentele prezentate, a decis că Viorica şi Mihai Colţeu nu au dreptul să solicite drept de proprietate.

Un alt complet de judecată de la aceeași instanță, Tribunalul Arad, le-a dat câțtig de cauză soților, iar în 2009 Mihai și Viorica Colțeu și-au întabulat pe numele lor terenurile.  În 2011, cei doi au cerut punerea în aplicare a unei sentinţe de evacuare a primei familii din sat. Între timp în cauză a intervenit DNA Timișora care a început o investigație privind notarii care au avizat retrocedările către familia Colțeu.

Ultimile din

Mergi la SUS