Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

În perioada Paştilor – 7.300 de apeluri la 112 şi peste 300 de infractori prinşi

in ExtraNews de

   În minivacanţa de Paşti, din perioada 14 -16 aprilie, au fost în teren peste 50.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, cu o medie zilnică 25.500 de angajaţi ai acestor structuri. Acestea s-au aflat în special în zonele aglomerate, în stațiunile turistice și în jurul a 18.000 de lăcașuri de cult, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

   În perioada Sărbătorilor de Paşti au fost organizate, la nivel naţional, peste 6.300 de patrule de ordine publică formate din polițiști și 1.466 formate din jandarmi și polițiști şi s-a intervenit pentru soluționarea a aproximativ 7.300 de apeluri la numărul unic de urgență 112. În stațiuni sau în alte zone turistice nu s-au înregistrat evenimente care să pună în pericol siguranța cetățenilor, iar numărul de intervenţii gestionate s-a încadrat în valoarea medie normală pentru această perioadă a anului, inclusiv pentru Noaptea de Înviere. În ultimele zile au fost prinși însă, în flagrant, 342 de înfractori, polițiștii constatând aproximativ 13.500 de contravenții, fiind aplicate amenzi în valoare de aproape 5 milioane lei.

   Jandarmii au desfășurat misiuni de asigurare a ordinii publice la peste 730 de evenimente, dintre care 600 de manifestări religioase, 53 cultural-artistice și 60 sportive. La rândul lor, jandarmii montani au acționat în sprijinul a șapte persoane aflate în situații de dificultate, ca, de exemplu, deblocarea unui autovehicul înzăpezit în care se aflau trei adulți și doi copii,a altui autovehicul, în care se aflau două persoane, la Păltiniş, respectiv Stâna de ValeTot în această perioadă, 45 de persoane au fost salvate în urma intervenției ISU, iar 2.770 au fost asistate medical. Elicopterele Inspectoratului General de Aviație au intervenit în 48 de cazuri, transportând la unitățile spitalicești persoanele care aveau nevoie urgentă de asistență medicală de specialitate.

   Polițiștii au mai constatat, în trafic, 344 de infracțiuni și 9.437 de contravenții, aplicând amenzi în valoare de aproximativ 3 milioane de lei. Astfel, peste 80 amenzi au fost date pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și 4.173 pentru depășirea vitezei legale. (foto: pagina facebook Poliţia Română)

Ultimile din

Mergi la SUS