Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Imagini spectaculoase la malul Marii Negre. Cai Sălbatici din România, unici în Europa

in Diverse de

Imagini spectaculoase la malul Marii Negre. Caii Sălbatici din rezervația Deltei Dunării se răcoresc de căldura in Marea Neagră.

Imaginile spectaculoase au fost surprinse la câteva minute de Gura Portiței, o ceata de căi s-au bălăcit in valurile Marii Negre.

În Delta Dunării, mai precis în Pădurea Letea, trăiesc, în momentul de faţă, aproximativ 2.500 de cai sălbatici. Aceștia sunt ultimii din Europa şi reprezintă o adevărată comoară a României. Potrivit organizațiilor de protecția animalelor, acești cai sunt un element esențial al ecosistemului natural al rezervației şi, alaturi de zona în care trăiesc, sunt un tot unitar.

O parte dintre caii sălbatici care trăiesc în Deltă erau folosiţi la scară largă înainte de 1990 pentru obţinerea unei producţii cât mai mari. După Revoluţie, însă, declinul economic al zonei a făcut ca mulţi dintre aceşti cai, din cauza lipsei resurselor financiare pentru procurarea hranei şi a personalului necesar îngrijirii lor, au fost lăsaţi liberi.

Apoi, caii s-au refugiat în mare parte în aria protejată a Pădurii Letea, lucru pe care administratorii zonei îl consideră periculos pentru ecosistem.

https://www.facebook.com/romania.distribuie/videos/145835295830780/

Ultimile din

Mergi la SUS