GUVERNUL DĂNCILĂ SE DESTRAMĂ! Un adevărat HAOS va fi! UDMR ar putea intra la guvernare

in Politic de

ALDE ar putea decide la ora 16:00 să rupă coaliția și să părăsească guvernul. Decizia ar urma să fie luată după ce discuțiile din coaliție nu au avut nicio concluzie favorabilă pentru oamenii lui Tăriceanu. Conform unor surse, unii miniștri ALDE ar avea deja demisiile scrise.

După decizia partidului, toți miniștrii lui Tăriceanu vor fi obligați să își dea demisia din Guvern. Este vorba de miniștrii de la Mediu, Energie, Externe și Relația cu Parlamentul.

Conform Constituției și a deciziilor CCR, Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament în termen de 45 de zile pentru a cere un nou vot de reconfirmare, odată cu schimbarea culorii politice a guvernului. În cazul în care nu adună numărul suficient de voturi, adică 233, guvernul rămâne interimar, scrie digi24.ro.
În acest moment, PSD are 206 parlamentari, însă nu sunt excluse și alte plecări spre partidului lui Victor Ponta odată cu ieșirea ALDE de la guvernare și înființarea unei alianțe cu Pro România.

Viorica Dăncilă ar putea să încerce să coopteze UDMR în Executiv, așa cum a făcut și Victor Ponta în 2014, după ieșirea PNL de la guvernare. Cu cele 30 de voturi ale UDMR, la care s-ar mai adăuga cel puțin 8 voturi ale minorităților, Dăncilă și-ar putea trece noul guvern. Problema stă însă în eventualele pretenții ale maghiarilor, precum și în nemulțumirile pe care aceștia le-au avut la adresa Executivului în ultima perioadă.