Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Guvernul a hotărât; bursele medicilor rezidenți vor fi plătite în continuare iar IMM-urile vor primi bani pentru „internaţionalizare”

in Diverse/ExtraNews de

   Bursele pentru medicii rezidenți, în cuantum lunar de 670 lei, se vor plăti în continuare, după ce guvernul a adoptat o ordonanță în ședința de joi. O altăd ecizie a Guvernului a fost alocarea a 71 milioane lei pentru înlesnirea accesului pe piața externă a IMM-urilor.

   Potrivit actului normativ care modifică Ordonanța Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, bursa de rezidențiat se acordă până la data la care personalul respectiv beneficiază de salariul de bază/solda de funcție la nivelul reglementat pentru anul 2022 de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Plata lunară a bursei de rezidenţiat se realizează din bugetul de stat, prin bugetul aprobat al Ministerului Sănătăţii, pentru unităţile sanitare de stat din subordinea sa şi pentru unităţile sanitare de stat din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, precum și prin bugetul aprobat Ministerului Muncii și Justiției Sociale, pentru rezidenţii din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă.

   Tot joi, Executivul a adoptat normele metodologice de aplicare a Programului de susținere a internaționalizării operatorilor economici români, prin care se reglementează modul de instituire a respectivei scheme de ajutor de minimis. Potrivit actului normativ, alocația financiară nerambursabilă este în cuantum de maxim 50.000 de lei/beneficiar, reprezentând maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

   Prin program se finanțează participările individuale la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu, participări individuale la misiuni economice organizate în străinătate, crearea identităţii vizuale a unui IMM (marcă, siglă, slogan), realizarea unui site pe Internet/aplicaţie pentru mobil, pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate, în limba română şi limba engleză/altă limbă de circulație internațională, participări ale angajaților la cursuri de pregătire, în ţară şi/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi pieţe, analize și studii de piață sau alte tipuri de activităţi de promovare şi susţinere a internaţionalizării. (foto: gov.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS