Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Klaus Iohannis, la Kogălniceanu să vadă rachetele Patriot

in Diverse/ExtraNews de

   Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat o vizită la Centrul Administrativ „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța. Cu această ocazie, președintele a avut o întrevedere cu președintele Comitetului Militar al Alianței Nord-Atlantice, generalul Petr Pavel, și s-a întâlnit cu piloții români și britanici aflați în baza aeriană din localitate, anunţă preşedinţia României.

   În cadrul vizitei la Mihail Kogălniceanu, comandantul Centrului i-a prezentat Președintelui României facilitățile din cadrul bazei, subliniind principalul rol al Centrului, acela de a asigura Sprijinul Națiunii Gazdă (Host Nation Support) pentru militarii din țările Aliate sau partenere ale NATO. De asemenea, a fost prezentată tehnica de aviație din bază, pe care militarii români și omologi aliați sau parteneri o folosesc pentru derularea de activități comune de instruire, precum și pentru desfășurarea de misiuni și exerciții multinaționale în cadrul NATO. În acest context, Klaus Iohannis a vizitat un sistem de rachete PATRIOT dislocat în bază, fiindu-i prezentate în detaliu elementele componente, caracteristicile tehnice și modul de funcționare.

   În cadrul turului Centrului Administrativ „Mihail Kogălniceanu”, președintele s-a întâlnit cu piloții românii și cei britanici, context în care a evidențiat excelenta cooperare dintre țara noastră și Regatul Unit al Marii Britanii în domeniul apărării și i-a felicitat pe militari pentru contribuția importantă la întărirea securității în România și în regiune, precum și în întreg spațiul euroatlantic.

   Cei 160 de militari britanici și cele patru aeronave Eurofighter „Typhoon” din dotarea Forțelor Aeriene Regale se află în România în perioada mai – august a.c. pentru a desfășura misiuni de poliție aeriană întărită și pentru a se instrui în comun cu militarii români. Piloții britanici au participat alături de cei români la exercițiul Noble Jump 2017, urmând să ia parte și la exercițiul Saber Guardian.

   În dialog cu piloții și tehnicienii români și britanici, Iohannis a evidențiat faptul că activitățile comune de poliție aeriană întărită reprezintă expresia coeziunii și a unității în cadrul NATO, contribuind totodată la creșterea capacității de reacție a forțelor. Președintele României i-a îndemnat pe militarii români și britanici să continue excelenta cooperare bilaterală în beneficiul apărării colective și a securității euroatlantice.

   La finalul vizitei la Centrul Administrativ „Mihail Kogălniceanu”, președintele României, a mai urmărit un exercițiu de poliție aeriană efectuat cu aeronavele MIG 21 Lancer, F-16 și Eurofighter Typhoon. (foto: presidency.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS