GERUL și NINSORILE se întorc. România, sub un strat de GHEAȚĂ

in ExtraNews de

ANM a anunțat că gerul și ninsorile se întorc în România, dar și în alte zone ale țării, temperaturile scăzând deja considerabil.

Meteo. Duminică, cerul va fi mai mult noros; vor fi ninsori în general slabe în vestul, în centrul şi în nordul ţãrii, iar în a doua parte a nopţii pe arii restrânse şi în regiunile sudice şi de sud-est.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã unde va viscoli sau va spulbera zãpada. În aproape toatã ţara, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în noaptea precedentã, astfel cã se vor înregistra minime în jurul a -10 grade izolat în estul Transilvaniei, nordul Olteniei şi al Munteniei şi -1 grad în extremitatea de sud-vest a teritoriului. Pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în sud-est, va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

Luni, cerul va fi mai mult noros, iar spre dimineaţã va ninge slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã se va înregistra la începutul nopţii şi va fi în jurul a -6 grade, posibil mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Vremea va fi relativ rece. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Ninsoarea va fi în general slabã, dar spre searã şi la începutul nopţii va deveni moderatã cantitativ şi va depune un strat de zãpadã în medie de 6…8 cm. Temperatura maximã va fi de 0…1 grad, iar cea minimã de -5…-4 grade