Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Gazonul artificial pentru terenurile de tenis: o soluție modernă și avantajoasă

in Diverse de

Terenurile de tenis sunt printre cele mai solicitate spații sportive, atât de către profesioniști, cât și de amatori. Tenisul este un sport care necesită o suprafață de joc de calitate, care să asigure siguranță, confort și performanță. În acest sens, gazonul artificial reprezintă o alternativă tot mai populară la terenurile tradiționale de zgură sau beton.

Ce este gazonul artificial pentru tenis?

Un gazon artificial tenis este un tip de gazon sintetic special conceput pentru a imita aspectul și proprietățile gazonului natural. Acesta este format din fire de polietilenă fibrilate, care au o înălțime cuprinsă între 18 și 22 mm, și care sunt fixate pe un suport din latex perforat. Gazonul artificial pentru tenis se montează pe un strat de nisip sau cauciuc granulat, care asigură stabilitatea și elasticitatea suprafeței.

Care sunt avantajele gazonului artificial pentru tenis?

Gazonul artificial pentru tenis prezintă o serie de avantaje față de alte tipuri de suprafețe de joc, cum ar fi:

 • Durabilitate: gazonul artificial pentru tenis rezistă mai bine la uzură și la condițiile meteorologice, având o durată de viață de până la 10 ani.
 • Estetică: gazonul artificial pentru tenis are un aspect plăcut și uniform, fiind disponibil în diverse culori, cum ar fi verde sau roșu-cărămiziu.
 • Confort: gazonul artificial pentru tenis reduce impactul asupra articulațiilor și mușchilor jucătorilor, oferind o suprafață moale și netedă.
 • Performanță: gazonul artificial pentru tenis permite o viteză moderată a mingii și un efect redus al acesteia, favorizând un joc echilibrat și tactic.
 • Utilizare: gazonul artificial pentru tenis poate fi folosit tot timpul anului, indiferent de vreme, și se usucă rapid după ploaie.

Cum se amenajează un teren de tenis cu gazon artificial?

Pentru a amenaja un teren tenis cu gazon artificial, trebuie parcurşi următorii pași:

 • Pregătirea terenului: se realizează nivelarea și compactarea solului, se instalează sistemul de drenaj și se aplică un strat de piatră spartă sau beton.
 • Montarea gazonului: se așează rolele de gazon artificial pe teren, se decupează marginile și se lipesc între ele cu bandă adezivă sau cu lipici special.
 • Umplerea gazonului: se distribuie nisipul sau cauciucul granulat pe suprafața gazonului, folosind o mașină specială sau manual. Se periază apoi gazonul cu o perie rotativă sau cu o matură.
 • Marcarea terenului: se trasează liniile terenului cu vopsea albă sau cu bandă specială.

Cât costă un teren de tenis cu gazon artificial?

Costul unui gazon sintetic tenis depinde de mai mulți factori, cum ar fi:

 • Dimensiunea terenului: dimensiunea standard a unui teren de tenis este de 18 x 36 m, însă se pot realiza și terenuri mai mici sau mai mari.
 • Tipul de gazon: prețul gazonului artificial variază în funcție de calitatea, înălțimea și culoarea firelor.
 • Tipul de umplutură: nisipul sau cauciucul granulat au costuri diferite și influențează caracteristicile suprafeței.
 • Tipul de montaj: montajul profesional al gazonului artificial presupune costuri suplimentare față de montajul propriu-zis.

În medie, prețul unui metru pătrat de teren de tenis cu gazon artificial este cuprins între 40 și 80 lei, fără TVA. Astfel, pentru un teren standard de 648 mp, costul total poate varia între 25.920 și 51.840 lei.

Unde se pot comanda terenuri de tenis cu gazon artificial?

Există numeroase firme specializate în comercializarea și montarea terenurilor de tenis cu gazon artificial în România. Pentru a alege cea mai potrivită ofertă, este recomandat să se solicite mai multe cotații și să se compare prețurile, calitatea produselor și serviciilor oferite. De asemenea, este important să se verifice portofoliul firmei și să se ceară referințe de la clienți anteriori.

Un exemplu de firmă care oferă soluții complete pentru amenajarea terenurilor de tenis cu gazon artificial este GazonArtificial.com.ro. Aceasta dispune de o gamă variată de modele de gazon sintetic pentru tenis, precum și de echipamente profesionale pentru montaj și întreținere. De asemenea, oferă consultanță gratuită și garanție pentru produsele și serviciile sale.

 

 

Ultimile din

Mergi la SUS