Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Fostul premier Dacian Cioloș, împreună cu alte organizații civice, depune plângere penală pe numele ministrului de Interne, a șefului Jandarmeriei Române și a prefectului Capitalei

in ExtraNews de

Dacian Cioloș a declarat luni dimineață:”Ca urmare a violențelor extreme din noaptea de 10-11 august, Platforma România 100 a înregistrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție un denunț prin care se solicită începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, comis de prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, și persoanele din conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București care au dispus și gestionat din punct de vedere operativ modul de intervenție a forțelor de ordine împotriva manifestanților pașnici care au participat la protestul autorizat din data de 10 august 2018 desfășurat în Piața Victoriei din București; purtare abuzivă, constând în insultele, amenințările și lovirile exercitate de lucrători din cadrul Jandarmeriei Române față de cetățenii români pașnici care au participat la protestul din data de 10 august 2018″.
Ce s-a întâmplat vineri seara:
Protestul a degenerat din cauza unor provocatori, agitatori și bande de huligani care s-au infiltrat acolo sau care au fost infiltrați acolo. Din cauza unei reacții disproporționate a Jandarmeriei care trebuia să-i protejeze pe cetățenii pașnici, nu să se întoarcă împotriva lor, s-a ajuns la deturnarea scopului manifestației .
Fostul premier a condamnat faptul că Jandarmeria a intervenit brutal la protestele de vineri seara și i-a cerut lui Liviu Dragnea să își asume responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat:“E foarte important să se știe cine își asumă responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat acolo. Nu putem permite ca un partid politic să se transforme în partid-stat care să submineze autoritatea statului. Liviu Dragnea, cel care conduce partidul aflat la guvernare, trebuie să își asume responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat acolo. Am văzut că protestele au avut loc pașnic, oamenii au știut să își spună păsurile pașnic. Ceea ce s-a întâmplat acolo nu a fost din cauza protestatarilor, au fost provocări.”
Printre semnatarii denunțului se află și #REZISTENȚA, Geeks 4 Democracy și Freedom House România.


Ultimile din

Mergi la SUS