Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Florin Iordache, ieșire nervoasă după mesajul SUA: „Nu există niciun motiv ca să oprească Parlamentul să efectueze o dezbatere”

in Politic de

Președintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiției, Florin Iordache, a afirmat marți dimineață, după ce SUA a cerut retragerea propunerilor care „slăbesc statul de drept”, că legile justiției nu afectează lupta anticorupție, solicitând „un singur argument” care să susțină afirmația potrivit căreia articolele în cauză ar afecta independența justiției.

„Am spus tot timpul și reiterez și în fața dvs, dacă există o singură prevedere sau dacă în mesajul care a fost transmis sau probabil că vor mai veni și alte puncte de vedere, dacă există o singură prevedere care încalcă fie independența justiției, fie afectează lupta împotriva corupției, eu sunt întru totul de acord să eliminăm aceste prevederi. Dar noi nu discutăm astăzi și nu am discutat până acum decât despre niște chestiuni, care vizează separarea puterilor magistraților, am discutat despre întărirea independenței judecătorilor și a procurorilor, fără vreun amestec politic. (…) Sper să ajungem și la legea răspunderii magistraților. Din punctul meu de vedere, nu există niciun motiv ca să oprească Parlamentul să efectueze o dezbatere. Este cea mai largă dezbatere care s-a făcut pe aceste legi ale justiției. (…) Nu știu de unde (c.n. aceste reacții) (…) Nu facem altceva decât să transpunem acele observații și acele modificări, care sunt cerute de sistemul juridic din România. Niciuna dintre modificările aduse nu aduc atingere independenței justiției și nu pun presiune nici pe judecători și nici pe procurori. (…) Și dacă în Parlament nu putem avea o dezbatere pe aceste legi, atunci unde să avem o dezbatere? (…) Eu pentru cine vorbesc? Dacă v-am spus că nu există niciun articol care să încalce independența justiției sau care să diminueze lupta împotriva corupției, despre ce discutăm”, a spus Florin Iordache.

Sursa: stiripesurse.ro

Ultimile din

Mergi la SUS