Firmă de catering din Timișoara, mizerie de nedescris. Livra mâncare pentru copii și bolnavi

in ExtraNews de

O firmă de catering din Timişoara a pus în pericol zeci de copii de grădiniţă şi pacienţi bolnavi de cancer. Mâncarea livrată în fiecare zi era preparată într-o bucătărie plină de gunoi şi mucegai. Vasele murdare stăteau de-a valma pe rafturile ruginite, pentru că angajaţii nu aveau voie să folosească apa caldă. Şocaţi şi ei de mizeria de nedescris, inspectorii OPC au suspendat activitatea firmei şi-au dat amenzi de zeci de mii de lei.

În bucătăria plină de mucegai din podea până-n tavan, mâncarea stă în vase murdare sau în cutii de vopsea. Cuţitele sunt lăsate la uscat în grilajul caloriferului. Iar un afiş le interzice angajaţilor să folosească apa caldă. În caz contrar, amenda-i mare. Sunt imaginile de coşmar pe care inspectorii de la Protecţia Consumatorului le-au găsit la firma de catering din Timişoara.

De aici pleca zilnic hrana copiilor de la mai multe grădiniţe, dar şi a pacienţilor unui spital de oncologie.

N-am văzut în viata mea așa ceva și am văzut multe la viața mea! La bucătării mă refer. E grotesc! E lipsa de răspundere totală! La cum arată pot să se îmbolnăvească, să fie microbi, e oribil!

Dacă nu se respectă cu strictețe toate regulile legate de igienă alimentară există un risc major de a contacta o toxiinfecție alimentară – VIRGIL MUSTA, medic Boli Infecţioase

Pentru centrul de oncologie, unde sunt trataţi bolnavii de cancer, firma livrează mâncare de mai bine de doi ani şi jumătate.

Am făcut imediat adrese către DSP, DSV, Protecția Consumatorilor pentru a cunoaște exact situația în care se află la ora actuală compania și pentru a află dacă în acest moment mai poate furniza servicii de catering pentru unitatea noastră – VALERIU BORUGĂ, managerul Centrului de Oncologie

Firmă închisă și amenzi de 30 de mii de lei
„Am văzut nişte imagini din bucătărie care arată într-un mare fel. Eu nu cunosc că nu am mai fost din noiembrie”, a declarat patronul firmei, într-o discuție cu reporterul Observator.

Este absolut îngrijorător și inacceptabil faptul că a fost descoperită o firma de catering care își desfășura activitatea într-un spațiu total nepotrivit, încălcând absolut toate normele legale în vigoare – SORIN CLAUDIU SUSANU, comisar şef ANPC

Controlul a venit după ce firma a trimis săptămâna trecută mâncare pentru 150 de oaspeţi din străinătate, veniţi la o conferinţă europeană organizată la Timişoara. A fost nevoie de catering pentru că bucătăria hotelului de patru stele unde erau cazaţi tocmai fusese închisă, culmea, pentru aceleşi probleme.