Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ei sunt campionii Romaniei care merita toate felicitarile noastre! In timp ce alti copii de varsta lor se jucau pe afara, ei sudau pe balcon

in Educational de

Trei tineri sudori au castigat o competitie europeana datorita indemnarii si a rapiditatii lor.

Tinerii sudori au reusit sa-i subclaseze pe nemti si pe englezi, iar la prima proba au terminat cu o ora mai devreme decat timpul prevazut in concurs. Barbatii au reusit sa sudeze perfect un ansamblu complex de tevi.

„Meseria asta mi-a plăcut pentru că il vedeam pe taica-meu cum suda”, povesteste Stefan Nichifor, sudor, membru in echipa de sudura a Romaniei, potrivit Digi24.

Stefan Nichifor (21) a pornit pe drumul acesta in urma cu trei ani, in atelierul Liceului Tehnologic din Galati, iar apoi si-a continuat perfectionarea la Santierul Naval Galati, loc unde lucreaza de un. Ceilalti doi coechipieri , Marius Neagu si Adrian Gheorghita, au urmat aceeasi reteta.

„Este o competiţie care se adresează tinerilor şi pentru a atrage tinerii către această meserie, care este din ce în ce mai căutată, atât la noi, cât şi în străinătate”, spune Mihaiel Nanu, inginer sudor, coordonatorul echipei din Romania.

Romania, la aproximativ 28 ani de la iesirea din bezna comunismului, se confrunta cu o lipsa considerabila de personal, iar scolile profesionale de arte si meserii au eliminat multe dintre programele de odinioara. Astazi, alaturi de sudura, multe alte specializari industriale, nu se afla in planul programelor de invatamant.

„Se punea accent pe meserie, aşa era pe vremea noastră. Erau clase de sudori, adică am fost 30 de fete pe clasă numai sudoriţe”, spune Rodica Lungu, sudor.

Exista totusi o raza de speranta. Industria pare ca se relanseaza in Romania, iar salariile au crescut si ele pana la 1.500 – 2.000 de lei pentru un debutant.

Sursa: stirilekanald.ro

Ultimile din

Mergi la SUS