Ecaterina Andronescu s-a răzgândit după o zi: admiterea la liceu se face la fel

in Educational

Ministerul Educației, Ecaterina Andronescu, a revenit la forma de admitere la liceu prevăzută până acum, transmite Edupedu.ro. Ea semnase, luni, un ordin de ministru prin care se decalau mai multe etape ale admiterii la liceu şi ale ocupării prin concurs naţional unic a posturilor didactice sau catedrelor din învăţământul preuniversitar.

Ecaterina Andronescu s-a răzgândit, marți, și a anulat modificarea de ultim moment: probele vocaționale și de limbi străine pentru admiterea la liceu vor fi susținute de elevii de clasa a VIII-a începând de mâine, așa cum prevedea și până acum calendarul examenelor.

Confirmarea a venit chiar de la ministrul educației, pentru Edupedu.ro. Andronescu a precizat că modifică doar „durata de apariție a broșurii cu oferta educațională”, adică repartizarea cifrelor de școlarizare pe licee și școli profesionale. Despre acest subiect, sindicatele au acuzat-o că va forța pe București o alocare mărită peste noapte către școlile profesionale, repartizare pe care oficialul ar amâna să o anunțe până după alegerile europarlamentare.

Potrivit sursei citate, Andronescu a evitat în repetate rânduri să explice de ce a semnat ordinul de ministru, ieri, care prevede modificarea calendarului de admitere la liceu, dacă acum declară că nu va publica acel ordin în Monitorul Oficial.

Citiți mai multe despre acest subiect aici.


Loading...