Ecaterina Andronescu: „Avem bani să cumpărăm table inteligente şi tablete pentru toate clasele şi elevii de gimnaziu şi liceu“

in Educational de

Directorii de şcoli din Buzău i-au sesizat ministrului problemele financiare din sistem şi au fost aduse în discuţie propunerile de modificare a Legii Educaţiei, începând cu simulările de examene, învăţământul profesional şi tehnologic, programul masă caldă în şcoli şi până la examenele de admitere.  

Printre altele, Ecaterina Andronescu a spus că nu susţine ideea introducerii examenului de admitere la liceu, considerând că acestea nu şi-ar avea rostul atâta timp cât Evaluarea Naţională s-a dovedit eficientă.    Ministrul a mai vorbit despre proiectul de digitalizare, proiect în care Buzăul este judeţ pilot.

„Proiectul de digitalizare este unul cu buget generos, avem bani să cumpărăm table inteligenţe şi tablete pentru toate clasele şi elevii de gimnaziu şi liceu. Anul acesta, puteţi verifica bugetul, sunt 2 miliarde de lei pentru proiectul România Digitală”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Şefa învăţământului românesc a mai precizat că principalul deziderat al sistemului de învăţământ actual îl constituie creşterea calităţii educaţiei în şcolile buzoiene. O altă linie directoare o reprezintă înfiinţarea, la Buzău, a şcolilor duale, după modelul celei de la Braşov.  

La întâlnirea cu directorii au participat cele trei şefe ale învăţământului buzoian, inspectorul şcolar general Florina Stoian şi adjunctele Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău, precum şi senatoarea Liliana Sbârnea, secretarul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul României.

Ministrul Educației, la întâlnirea cu directorii școlilor din Buzău

Ministrul Educației, la întâlnirea cu directorii școlilor din Buzău

Publicată de Adevărul Buzău pe Vineri, 22 februarie 2019