Dramă pentru o mamă din România. A mers la executorul judecătoresc cu fetiţa de mână ca s-o predea tatălui ei, cetăţean italian

in ExtraNews de

Dramă pentru o mamă din România care trebuie să predea copilul, o fetiţă în vârstă de şase ani, tatălui biologic, un cetăţean italian, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Bucureşti. Irina Bucur (40 de ani), din Ploieşti, a mers, vineri, cu fetiţa ei de mână, la biroul unui executor judecătoresc pentru a pune în aplicare decizia rămasă definitivă a instanţei.

Fetiţa a refuzat însă categoric să plece din România împreună cu tatăl său, Emiliano Bontempi, astfel că procedura de executare silită a fost amânată cu trei luni de zile.

Coşmarul italian

Coşmarul Irinei începe exact în urmă cu şase ani, atunci când a rămas însărcinată în Italia, cu un cetăţean italian cu care avea o relaţie de câţiva ani. Pentru că a avut o sarcină dificilă, femeia a trebuit să renunţe la serviciu, astfel că, inevitabil, între cei doi soţi au apărut discuţii legate de bani. Conflictul a degenerat, iar Irinei i s-a sugerat că ar fi bine să plece din casă, chiar dacă se afla în ultimul trimestru de sarcină. Nefiind căsătorită cu Emiliano, Irina a considerat că nu are prea multe drepturi şi a acceptat coşmarul cât timp a putut. “A început să mă facă să mă simt cât mai rău. Cu zece zile înainte să nasc a vrut să mă dea afară din casă. Atunci, dacă aş fi avut puterea fizică şi psihică aş fi plecat, dar am născut prematur, la şapte luni.

Copilul a rămas exact o lună în spital şi părea că lucrurile mergeau pe un drum bună, însă când am ajuns acasă au început problemele şi mai grave. Nu mă lăsa să îngrijesc copilul, să-i dau să mănânce, să o spăl, să-i dau ceea ce medicii au decis să-i dau. Când i-am spus că vreau să plec, s-a prefăcut că schimbă atitudinea, dar a mers la o asistentă socială. Când s-a făcut ancheta socială nu a făcut altceva decât să mă insulte pe mine, nici nu pot să reproduc ce mi-a zis. Am început să mă agit în faţa ei, iar când a văzut asta mi-a spus că un copil atât de mic nu poate sta cu o mamă atât de agitată şi că trebuie să părăsesc casa. Când am întrebat cu cine va sta copilul, mi-au spus că va sta cu bunica. Asistenta socială a trimis o sesizare la Tribunalul din Milano şi de  acolo a început totul” a explicat Irina Bucur.

Custodie comună

Autorităţile italiene au decis ca Protecţia Copilului să preia în custodie fetiţa, care a rămas sub tutela asistenţilor sociali o perioadă până ce părinţii îşi vor rezolva situaţia conflictuală şi vor putea dovedi că sunt capabil să îngrijească un minor. „În 2011, dosarul nostru  a ajuns la Tribunalul din Favia după trei ani. S-a decis atunci să scoată copilul de sub tutela asistenţilor sociali  şi să ne-o dea nouă în custodie comună. Eu o aveam trei- patru zile pe săptămână şi trei-patru zile el. Mi-au impus să-mi închiriez un apartament, să-mi cumpăr o maşină pentru a putea să fac naveta între domiciliul meu şi cel al tatălului pentru a-mi transporta copilul. O distanţă de 25 de km”, povesteşte Irina Bucur.
Citeste mai mult: adevarul.ro