Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Două comisii parlamentare au avizat pozitiv introducerea limbii române în Constituția Reoublicii Moldova

in Extern/ExtraNews de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Deși președintele moldovean Igor Dodon a propus organizarea unui referendum, deoarece consideră drept inadmisibile și nelegitime încercările de a legifera limba română ca limbă oficială, două comisii parlamentare au avizat pozitiv introducerea limbii române în Constituția Republicii Moldova.
După ce la începutul lunii noiembrie, Curtea Constituțională de la Chișinău a avizat pozitiv înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” din Constituția Republicii Moldova cu „limba română”, miercuri, două comisii parlamentare au avizat pozitiv proiectul de lege cu privire la modificarea articolului 13 din Constituția Republicii Moldova, care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”.
Cele două comisii parlamentare care și-au dat avizul pozitiv sunt: Comisia parlamentară de protecție socială, sănătate și familie și Comisia parlamentară pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.
Și Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe, a avizat săptămâna trecută acest proiect de introducere a limbii române în Constituția Republicii Moldova.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS