Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Două comisii parlamentare au avizat pozitiv introducerea limbii române în Constituția Reoublicii Moldova

in Extern/ExtraNews de

Deși președintele moldovean Igor Dodon a propus organizarea unui referendum, deoarece consideră drept inadmisibile și nelegitime încercările de a legifera limba română ca limbă oficială, două comisii parlamentare au avizat pozitiv introducerea limbii române în Constituția Republicii Moldova.
După ce la începutul lunii noiembrie, Curtea Constituțională de la Chișinău a avizat pozitiv înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” din Constituția Republicii Moldova cu „limba română”, miercuri, două comisii parlamentare au avizat pozitiv proiectul de lege cu privire la modificarea articolului 13 din Constituția Republicii Moldova, care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”.
Cele două comisii parlamentare care și-au dat avizul pozitiv sunt: Comisia parlamentară de protecție socială, sănătate și familie și Comisia parlamentară pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.
Și Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe, a avizat săptămâna trecută acest proiect de introducere a limbii române în Constituția Republicii Moldova.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS