Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Donald Trump:”Când vine vorba de apărarea Americii, nu este suficient să avem doar o prezență americană în spațiu. Trebuie să avem dominația americană în spațiu” și a ordonat Pentagonului să creeze o forță militară spațială

in Extern/ExtraNews de

În cursul unei reuniuni a Consiliului Național Spațial care a avut loc luni, președintele Donald Trump a anunțat că a ordonat Pentagonului să creeze o nouă „Forță Spațială”, ca o filială de servicii independente, a șasea ramură a armatei, menită să asigure supremația americană în spațiu, sub supravegherea generalului Joseph Dunford, președintele Șefilor de Stat Major.
Donald Trump a spus: „Când vine vorba de apărarea Americii, nu este suficient să avem doar o prezență americană în spațiu. Trebuie să avem dominația americană în spațiu”, potrivit Associated Press.
Trump vede supremația spațială americană ca pe un patrimoniu al Americii și a arătat că Administrația sa reclamă acest patrimoniu „ca fiind cea mai avansată națiune în domeniul spațial”. El a menționat că: „Esența personalității americanilor este să exploreze noi orizonturi, să atingă noi frontiere”.
Președintele american a mai adăugat: „Vom avea Forțele Aeriene și vom avea Forța Spațială, separate, dar egale”.
(Foto:The Dana Mariner)

Mergi la SUS