Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Declaratie de presa Carmen Dan:”Demisia mea poate fi hotărâtă doar în forurile partidului. Am acordul semnat al chestorului Ioniţă prin care acceptă sefia Poliţiei„

in Politic de

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a declarat joi seară că nu îşi dă demisia şi a făcut lămuriri în cazul posibilei numiri a chestorului Cătălin Ioniţă la şefia Poliţiei Române.

Despre demisie „Guvernul este unul politic, iar miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor din Coaliţie şi tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern“, a spus Carmen Dan referitor la demisie.

Despre numirea chestorului Cătălin Ioniţă la şefia Poliţiei Române Ministrul Carmen Dan a declarat că are dovada acceptului chestorului Cătălin Ioniţă asupra numirii lui şefia Poliţia Române în cazul demiterii lui Bogdan Despescu.

Potrivit ei, chestorul Ioniţă a renunţat în urma unei campanii mediatice lansate împotriva sa miercuri, a doua zi de la acceptarea postului. „A urmat apoi atacuri virulente în spatiul public la adresa lui şi a familiei. Chestorul Ioniţă m-a sunat apoi miercuri şi mi-a comunicat toate acestea şi îndoielile lui. A urmat apoi ieşirea premierului Tudose, care a anunţat că nu-l va schimba din funcţie pe chestorul Despescu şi nu m-a întrebat nicio clipă despre chestorul Ioniţă.

Nu ştiu eu ce s-a întâmplat cu chestorul Ioniţă în aceste două zile. Sunt chestiuni pe plan personal şi el trebuie să explice aceste lucruri. De aceea, pot sa înţeleg această dublă poziţionare sub presiune a chestorului Ioniţă, dar de aici şi până să fiu eu acuzată de minciună e o cale lungă“, a declarat Carmen Dan.

Carmen Dan: Bogdan Despescu „ştia de agresiunea sexuală din 2016 şi ştia că agresorul era poliţist“

„Am trimis astăzi corpul de control al MI la Poliţia Capitalei pentru a vedea modul în care s-a gestionat cazul de agresiune sexuală din 2016 al cărei autor e un poliţist. Din dorinţa de a mă asigura că raportul domnului Despescu va fi unul obiectiv am decis această verificare. La nivelul MAI, există un ordin care reglemenează o procedură de raportare, documentul prevede procedura de raportare, inclusiv timpii, aceştia fiind de ordinul minutelor. Acest tip de evenimente se încadrează în categoria evenimentelor în care trebuie să fie informate. Informaţia că autorul agresiunii din 2016 era poliţist a ajuns obligatoriu la cunoştinţa chestorului Bogdan Despescu“, a afirmat ministrul.

Potrivit unor surse politice, ministrul Carmen Dan nu-şi va prezenta demisia de la şefia Internelor.

Avem pe de-o parte documente și pe de altă parte vorbe.

Acordul a fost semnat de Ioniță marți, înainte de anunțul privind propunerea de demitere a actualului șef al poliției. Am avut o discuție clară cu Ioniță, care a acceptat să preia șefia și și-a exprimat determinarea de a începe o reformă reală în Poliția Română.

După discuție, chestorul a semnat acordul prin care acceptă împuternicirea. Imediat după ce am anunțat că propun schimbarea șefului poliției, începând de marți s-a declanșat în spațiul public o campanie de denigrare a chestorului Ioniță.

Aceleași aspecte, în 2016, când a fost numit director general al DNA, nu au constituit o problemă.

După această campanie, miercuri, la 6:27, am primit un mesaj prin care mi se solicita să se prezinte la minister pentru o discuție.

Înainte de a pleca la ședința de la minister, mi-a raportat că are rețineri să meargă mai departe, explicându-mi motivele, sens în care a avut un raport.

Am decis să așteptăm decizia premierului cu privire la Despescu. La începutul ședinței de Guvern, premierul a anunțat că nu îl va schimba. După ședința de Guvern, domnul premier mi-a cerut să avem o discuție în cabinet. Mi-a arătat raportul evenimentelor al lui Despescu, mi-a comunicat decizia de a nu îl schimba și nu m-a întrebat nimic despre chestorul Ioniță.

În cursul zilei de miercuri, nu am avut nicio discuție cu premier referitoare la chestorul Ioniță, iar de la MAI nu a plecat vreun comunicat.

Ulterior, la 15:30, chestorul Ioniță mi-a transmis că a fost sunat de Tudose și întrebat dacă mai dorește să ocupe funcția de șef al Poliției, a răspuns ”nu”. În mod normal, dacă avea dubii cu privire la persoana propusă de mine, trebuia să le clarifice pe loc, în timpul discuției.

La întoarcearea la minister, am avut o discuție cu Ioniță. Aceste aspecte care țin inclusiv de planul personal le poate comunica doar chestorul Ioniță, daca consideră necesar.

Nu știu ce răspuns se aștepta să primească premierul la telefon, după ce cu 2 ore în urmă a anunțat că nu îl schimbă pe Șeful Poliție Române. Cum ar fi putut să răspundă că își dorește o funcție care nu mai era disponibilă? Pot înțelege această dublă poziționare sub presiune, dar de aici până la a fi acuzată de minciună, e cale lungă.

Legat de demisia mea. Guvernul e unul politic, iar minstrii sunt nominalizați în forurile statutare ale coaliției și schimbați tot acolo.

Citeste mai mult: adevarul.ro

 

Ultimile din

Mergi la SUS