Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cutremurul puternic din Italia a fost prezis de site-ul world-earthquakes.com! Acelaşi site prevede pentru anul 2016 un cutremur devastator pentru România… Care-i adevărul?

in Stiinta de

O cititoare de pe Facebook (Ramona) îmi trimite un link cu un site care face, printre altele, şi predicţii de cutremure. Site-ul respectiv este world-earthquakes.com. Dar iată mai întâi mesajul primit:

“Acum 3 zile, mă uitam că anul asta (ce-a mai rămas din el) vor fi cutremure în Italia şi România. A fost azi (n.r. de fapt, ieri, 24 august 2016) un cutremur în Italia şi mi-am amintit de acest site (…) Îl urmăresc demult şi calculatorul acela nu a dat greş (…) Şi mă gândesc că am mai rămas noi…”

Prima dată nu mi-am dat seama, dar apoi mi-am adus aminte că despre acest site şi previziunea unui cutremur pentru România am scris şi eu mai demult. Chiar dacă într-un an scriu circa 1.000 de articole, totuşi în mintea mea rămân idei despre fiecare articol pe care îl public. Aşa că am găsit articolul pe care l-am scris pe 15 ianuarie 2015, intitulat “Un site internaţional ne “ameninţă” cu un cutremur devastator în 2015! Ce se ascunde în spatele acestei predicţii? Nu cumva o ameninţare cu folosirea tehnologiei HAARP în producerea artificială a cutremurului?”. Exact despre acest subiect am scris la începutul lui 2015. Acolo am arătat cum pretinde acest site – world-earthquakes.com – că face predicţiile cutremurelor, mai ales că se ştie faptul că nu pot fi prezise cutremurele. Cică ar fi vorba de nişte algoritmi unici secreţi:

“Algoritmii noştri matematici nu pot prezice exact timpul, locaţia sau magnitudinea unui cutremur. Nu există cunoştinţe prin care să se poată face acest lucru. Datele din tabelele de mai jos se bazează doar pe statisticile cutremurelor vechi şi actuale, neputându-ne da o predicţie precisă. Aceasta e doar o estimare statistică, bazându-ne pe serii de date ale cutremurelor trecute. Vă rugăm fiţi foarte atenţi cum interpretaţi datele din tabelele de mai jos. Noi nu suntem responsabili pentru cei care interpretează greşit aceste date în ziare, site-uri, bloguri sau alte surse on-line disponibile publicului. Foarte important: algoritmii noştri matematici pe care îi utilizăm în această secţiune au câştigat 7 medalii internaţionale din 2011 până în prezent. Algoritmii noştri sunt unici”.

Adică, site-ul mai sus menţionat ne avertizează că s-ar putea întâmpla un anumit cutremur, dar nu poate garanta 100%. Aşa cum am mai spus şi atunci, eu nu am încredere în niciun algoritm matematic… cutremurele nu pot fi prevăzute din punct de vedere statistic. Părerea mea personală e aceea că cutremurele se datorează influenţelor planetelor din sistemul nostru solar şi al Lunii asupra Pământului (în funcţie de anumite poziţii), acestea acţionând asupra punctelor sensibile ale scoarţei terestre. De asemenea, aşa cum s-a demonstrat de mai multe ori, cutremurele pot fi produse şi de mâna omului, cu ajutorul tehnologiei HAARP (vezi, de exemplu, cutremurul din Haiti, aşa cum am scris acum 6 ani: Conspiraţia cutremurului din Haiti: a fost el produs de tehnologia HAARP a americanilor?).

Acel site – world-earthquakes.com – prevedea la începutul lui 2015 faptul că în acel an sunt şanse foarte mari să se producă un cutremur, “anul critic” fiind 2015. Dragi cititori, îmi pare foarte rău că nu am făcut atunci o captură de pe site-ul respectiv, pe care s-o păstrez. Şi ştiţi de ce? Pentru că în previziunile de acum, în afară de Italia şi alte regiuni ale lumii, anul critic pentru producerea unui cutremur în România este 2016 . De data aceasta, i-am făcut o captură, pentru că sunt curios dacă anul acesta nu se întâmplă nimic în România din punct de vedere al cutremurelor, dacă nu cumva 2017 va deveni în predicţiile lor drept “an critic”.

cutremur-Romania-2016

Pe de altă parte, se ştie că aceste cutremure nu au doar cauze naturale. Ca urmare a dezvoltării tehnologice, în ultimii ani cutremurele pot fi produse (aşa cum spuneam mai sus) şi de mâna omului, cu ajutorul tehnologiei HAARP. Mă gândesc (ca şi anul trecut), dacă nu cumva această nouă predicţie nu constituie un nou avertisment că un cutremur poate fi “produs” în România. Americanii n-au niciun interes să-l producă (au nevoie de o ţară stabilă), aşa că nu mai rămân decât ruşii, cu tehnologia lor SURA… Sursa: lovendal.ro

Ultimile din

Mergi la SUS