Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CUM DESCIFREZI CELE MAI BANALE GESTURI ALE CAINELUI SAU PISICII TALE

in Diverse de

De cele mai multe ori, cele mai simple gesturi ale animalelor de companie înseamnă cu totul altceva decât credem noi. Se întâmplă adesea să interpretăm greșit mesajele pe care ele vor să ni le transmită. De aceea, ți-am pregătit un ‘dicționar explicativ’ ca să înțelegi mai bine comportamentul câinelui sau al pisicii tale.

Crezi că poți comunica mai bine cu patrupedul tău dacă te uiți direct în ochii lui? Te înșeli. În realitate, câinilor nu le place să fie priviți direct în ochi. Pentru ei acest gest este o amenințare. Iar, dacă el se uită fix la tine, nu o lua ca pe un gest de afecțiune. Câinele tău este nervos și amenințător. Cel mai bine ar fi să îți muți privirea și să îl ocolești.

De ce cască des: când este într-o stare de agitație sau nervozitate deosebită, câinele tău cască mai des. Ai putea crede că este obosit, dar are nevoie să se relaxeze și ar fi bine să îl scoți la plimbare.

Ți se pare că râde: când își arată colții și mârâie încet, ai impresia că râde, dar în realitate el te amenință; ar fi indicat să îl ignori o vreme.

Urinează când te vede: acest comportament nu înseamnă că are emoții și este fericit când vii acasă, ci vrea să îți arate că ți se supune.

Te linge pe mâini: acest gest nu înseamnă că vrea mâncare, ci că vrea să îți demonstreze că te recunoaște drept stăpânul haitei.

Trage de lesă în toate părțile: este un semn că este confuz și că nu știe ce să facă; în acest caz ar fi bine să iei legătura cu un dresor și să înveți cum să îți dresezi câinele să meargă liniștit alături de tine la plimbare.

Dă din coadă când îl iei în brațe: dar, în realitate, câinilor nu le place să fie luați în brațe; în lumea lor nu există acest gest; dacă dă cin coadă, o face pentru că este nervos și nu știe cum să scape.

CUM INTERPRETEZI GESTURILE PISICII TALE

Ai observat și tu că pisica te urmărește și te privește adesea lung, cu ochii pe jumătate închiși. Dacă vrei să ai o legătură apropiată cu ea, întoarce-i privirea, uită-te lung în ochii ei câteva secunde, apoi clipește ușor. Acest lucru înseamnă că îi oferi încrederea ta, iar dacă ea răspunde cu același gest, înseamnă că are încredere în tine.

Pisica se linge imediat după ce o mângâi: pentru că nu suportă ca blana ei să miroasă a mâinile tale și încearcă să se curețe, ar fi bine să o mângâi doar când vrea ea.

Îți aduce la picioare prada prinsă de ea: nu pentru că vrea să ți-o ofere, ci pentru că vrea să te învețe cum să vânezi și ce să vânezi.

Când se alintă de piciorul tău: nu înseamnă că vrea ceva de la tine, ci că vrea să arate celorlalți că are anumite drepturi asupra ta.

Când hârâie la tine: nu înseamnă că îi este teamă de tine, din contră te amenință să nu te apropii de ea pentru că riști să te zgârie.

Când se întoarce cu burta în sus nu înseamnă neapărat că vrea să te joci cu ea. Ea vrea să îți arate că are deplină încredere în tine și știe că nu îi faci niciun rău.

Ultimile din

Mergi la SUS