Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Crestere uriasa! In timp ce salariile din domenii precum sanatate sau invatamant, au scazut in acest domeniu vor fi cresteri salariale de 400 de euro

in ExtraNews de

Milioane de salariati ar fi invidiosi. In timp ce salariile din domenii vitale precum sanatate sau invatamant, au scazut, angajatii din alte domenii au primit o veste excelenta. Norocosii revolutiei fiscale vor beneficia de cresteri salariale de 400 de euro, nimic deranjat, mai ales ca banii vin din buzunarul imens al statului. Este vorba despre personalul din cadrul Autoritatii Aeronautice Civile Romane, unde salariul mediu creste cu aproximativ 400 de euro.

De asemenea, personalul Aeroportului International Mihail Kogalniceanu – Constanta beneficiaza de o crestere salariala de circa 100 de euro. Un castig mediu lunar, determinat pe baza cheltuielilor cu salariile recalculate, este stabilit la 4.143 lei, cu 447 lei mai mult fata de anul trecut. Sunt prevazute investitii in valoare de circa 16 milioane lei, din care 13 milioane lei alocati de la buget, conform proiectului de buget.

Cine a primit salarii cu 1.000 de lei mai mici
Dupa aplicarea „Revolutiei Fiscale” si a noii Legi a salarizarii, mii de bugetari au primit salarii mai mici. Chiar daca ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a afirmat ca doar 3% din angajatii din sistemul bugetar au remuneratii mai mici, sindicatele sustin ca e vorba de cel putin 25% din salariatii de la stat.

Fostul ministru al Finantelor, Ionut Misa, calculase anul trecut ca, dupa ce vor fi transferate contributiile sociale, angajatii urmau sa castige cu 3 lei mai mult. Avem astazi un exemplu concret. Un angajat al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura a primit, pentru luna ianuarie, cu aproape o mie de lei mai putin decat in decembrie.
Transferul contributiilor le-a adus angajatilor APIA salarii mai mici chiar si cu 1.300 de lei. Este vorba despre unii dintre sefii de birouri. In cazul consilierilor superiori, salariile au scazut cu 300 de lei fata de anul trecut. In aceste conditii, angajatii APIA spun ca vor depune contestatii la centrul judetean si sunt hotarati sa dea Guvernul in judecata, scrie Digi24.ro.

O alta nemultumire este legata de legea 153 care, dupa ce a intrat in vigoare, salariatii din teritoriu sunt platiti dupa o alta grila fata de cei din aparatul central, ceea ce, in opinia sindicalistilor, este o discriminare.


Ultimile din

Mergi la SUS