Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CORINA CONSTANTIN, aur pentru România!

in Monden de

După ce, în luna iunie, s-a întors de la Incheon (Coreea de Sud) cu titlul de campioană mondială de gimnastică aerobică, Oana Corina se poate mândri că a câştigat tot ce se putea câştiga în acest domeniu al sportului. Şi, cu siguranţă, a cucerit inimile românilor. Câştigătoare a Jocurilor Mondiale, dublă campioană europeană la proba individuală, de patru ori campionă mondială, cu o medalie de aur la fiecare probă, individual, trio, ansamblu şi echipă, acestea sunt doar câteva din reuşitele cu care se poate mândri Corina Constantin. La cei 24 de ani ai ei, deţine toate titlurile pe care şi le-a dorit în palmares.

GIMNASTICA AEROBICĂ I S-A POTRIVIT MĂNUŞĂ! A păşit pentru prima oară în sala de gimnastică la patru anişori, iar la vârsta de opt ani intra deja în lumea sportului de performanţă, participând la competiţii şcolare şi naţionale. “Am început cu gimnastica ritmică, la patru ani şi jumătate, iar de la 14 ani m-am îndreptat spre gimnastica aerobică, unde mi-am dat seama încă din primul an că mi-e locul. A fost una dintre cele mai bune decizii ale mele. Gimnastica aerobică mi-a schimbat viaţa în cel mai frumos mod posibil”, spune Corina. Mai exact, a motivat-o să fie o învingătoare. “În primul rând, gimnastica m-a disciplinat şi m-a învăţat să înfrunt greutăţile, eşecurile şi să nu fug de ele. M-a învăţat cum să devin o campioană, m-a învăţat cum este să formezi o echipă unită! Acest sport m-a transformat într-o persoană puternică, încrezătoare în potenţialul ei. Am iubit gimnastica încă din prima zi în care am intrat în sală.”

A AVUT O COPILĂRIE UN PIC ALFEL! Corina şi-a dedicat tot timpul antrenamentelor şi, orice decizie a avut de luat, întotdeauna a pus pe primul loc gimnastica. Nu i-a fost uşor, dar a meritat. “Copil fiind, mi-a fost cel mai greu să văd cum veneau cei de vârsta mea să ma cheme afară să ne jucam, iar eu nu puteam pentru că urma să merg la antrenamente. În acelasi timp, eram prea pasionată şi fascinată de acest sport ca să renunţ. Nici ca adolescentă nu mi-a fost uşor, dar am fost foarte mult ajutată şi sfătuită de mama să nu renunţ la toata munca mea de până atunci doar pentru câteva ieşiri în oraş. Acum, când mă uit în urmă, nu cred că mi-a lipsit nimic esenţial. Sacrificiile făcute în trecut m-au ajutat şi sunt recunoscătoare.”

A RENUNŢAT, APOI A REVENIT ÎN FORŢĂ! Toţi avem momente când ne dorim să lăsăm totul în urma. I s-a întâmplat şi Corinei. “De multe ori am vrut să renunţ la tot, dar îmi găseam mereu motivaţia şi puterea să merg mai departe, până în anul 2014, când decizia mea de a renunţa am pus-o şi în aplicare. După Campionatul Mondial din Mexic 2014, unde câştigasem patru medalii, două de aur (trio şi ansamblu) şi două de argint (individual şi echipă), eram foarte mulţumită de evoluţia mea şi, chiar dacă ramaăsese un mic gol în suflet pentru individual, unde am scăpat aurul printre degete, la doar o zecime, am decis să mă retrag. Eram obosită psihic şi fizic, intrasem într-o rutină continuă, unde tot ce vedeam şi făceam era gimnastică. Mi-am spus: gata, nu mai pot, vreau să fac altceva!” Zis şi făcut. “Timp de un an, am părăsit sala de gimnastică, am experimentat tot ce înainte îmi doream, dar niciodată nu aveam timp. După o perioada, am simţit că drumul meu în gimnastică încă nu se terminase. Aşa că am reluat antrenamentele cu două luni înainte de Campionatele Europene, am intrat în sală cu pasiune şi cu un dor nebun de a mă antrena, de a lupta pentru medalie, mă ambiţionasem enorm. Mi-am zis: “Sunt cea mai bună şi pot!, am vrut să-mi iau revanşa şi la Europene şi la Mondiale şi aşa am făcut! Am adus acasă atât aurul European, cât şi  pe cel mondial.”

OAMENII POTRIVIŢI ÎŢI DAU ARIPI! Corina e convinsă că rezultatele frumoase sunt datorate şi oamenilor dedicati pe care i-a avut mereu alături. “Mama mea dragă şi antrenorii mei, Marcela Fumea, Mriana Mezei, asistenta lotului naţional Petra Teleman sunt oamenii cărora mereu le voi fi recunoscătoare, fără ei n-aş fi reuşit! Este imposibil să câştigi o medalie de aur de unul singur. Medaliile pe care le-am câştigat nu sunt doar ale mele, sunt şi ale lor.”

PROGRAM DE CAMPION! E nevoie de multă ambiţie ca să poţi face faţă programului epuizant şi destul de strict. “În decursul anilor, programul era unul stabil: două antrenamente pe zi, iar dacă urmatorul concurs avea să fie pe un alt continent, pentru a ne obişnui cu fusul orar, aveam şi un al treilea antrenament în jur de 12 noaptea.” Chiar dacă face atâta mişcare, o gimnastă trebuie să urmeze o dietă echilibrată. “Orice kilogram în plus îţi îngreunează antrenamentele. Recunosc, eu sunt o fană înrăita a ciocolatei, nu pot renunţa la ea. Cafeaua de dimineaţă e nelipsită, nu ţin cure, nu mă abţin de la nimic. Mănânc multe supe, salate, peşte, carne de pui. În rest, când e vorba de mâncărurile mai puţin sănătoase, îmi fac doar pofta, mănânc puţin din fiecare.”

PLANURI DE RELAXARE! Acum, Corina se bucură de o binemeritată vacanţă. “Vara asta o dedic relaxării, am vizitat Amsterdam şi urmează o perioadă mai lungă de petrecut pe plajele din Spania. Ştiind că am adus acasă aurul mondial, asta va face vacanţa şi mai plăcută!”

TRUPA AEROS, DANS LA CEL MAI ÎNALT NIVEL! Corina Constantin face parte din celebra trupa Aeros, formată din membrii lotului naţional de gimnastică aerobică din România, precum şi din sportivi proveniţi din gimnastica ritmică şi cea artistică. Au avut 300 de reprezentaţii numai în America, fac spectacol peste tot pe glob, au urcat pe scene de pe toate continentele, au fost în turnee şi la Hong Kong şi în Australia, mai puţin în România, unde nu sunt cunoscuţi, plus că nu se angajează nimeni să organizeze un spectacol atât de complex. “Acesta este lucrul pe care îl regretăm cel mai mult, că de 20 de ani, de când s-a înfiinţat această trupă, niciodată n-am avut şansa să debutăm în România”, spune Corina.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS