Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Coreea de Nord va lua măsuri „defensive nemiloase”: „Ăsta e act de RĂZBOI NUCLEAR”

in Extern de

Coreea de Nord a avertizat joi că va lua măsuri ‘defensive nemiloase’ în cazul în care Statele Unite vor impune o blocadă navală, măsură pe care Phenianul o consideră ‘un act de război’, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean, citat de agenţia KCNA, a afirmat că o blocadă navală ar reprezenta o ‘încălcare nejustificată’ a suveranităţii şi demnităţii ţării, scrie agerpres.ro.

Preşedintele american Donald Trump face un ‘pas mare şi extrem de periculos către un război nuclear’ dacă doreşte instituirea unei astfel de blocade, a adăugat acesta.

‘Dacă Statele Unite şi susţinătorii săi ar încerca să impună o blocadă navală împotriva ţării noastre, vom vedea această măsură ca pe un act de război şi vom răspunde cu măsuri defensive nemiloase aşa acum am avertizat în mod repetat’, a mai spus oficialul nord-coreean citat de KCNA.

Pe de altă parte, poliţia niponă a arestat joi doi japonezi şi un sud-coreean acuzaţi că au trimis pe cale maritimă ajutoare alimentare către Coreea de Nord, încălcând sancţiunile impuse Phenianului din cauza programului său nuclear, relatează AFP.

Citeste mai mult pe stiripesurse.roLoading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS