Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Coreea de Nord amenință pacea mondială printr-un avertisment: „În orice moment” poate izbucni un „război nuclear”

in Extern/ExtraNews de

Anul acesta, atenția întregii lumi a fost îndreptată asupra crizei din Peninsula Coreea. Un avertisment dat de Kim In Ryong, adjunctul ambasadorului Coreei de Nord la Națiunile Unite, în cadrul sesiunii unei comisii a Adunării Generale ONU,  atenționează că omenirea ar putea ajunge scena unui război nuclear. Acesta, este rezultatul  ambițiilor nucleare ale dictatorului Kim Jong-un.
Kim In Ryong a declarat:”Criza din Peninsula Coreea, asupra căreia este îndreptată atenția întregii lumi, a atins un punct din care nu se mai poate reveni, astfel că un război nuclear poate izbucni în orice moment”.
El, a mai subliniat că: „Atât timp cât nu participă nimeni la acțiunile militare ale Statelor Unite împotriva Coreei de Nord, nu intenționăm să folosim sau să amenințăm cu folosirea armelor nucleare împotriva altor țări”, dar a subliniat că orice țară care ar participa de partea SUA la o intervenție militară va deveni țintă.
Pe măsură ce se amplifică tensiunile din Peninsula Coreea, John J. Sullivan, adjunct al secretarului de Stat american Rex Tillerson, pare să nu excludă posibilitatea inițierii negocierilor directe cu regimul Kim Jong- un, dar arată că: „trebuie să fim pregătiți pentru cel mai grav scenariu în cazul în care diplomația eșuează”.

Mergi la SUS