Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Codrin Ştefănescu secretarul general adjunct al PSD: „De ce vom avea miniştri cu probleme penale? Pentru că putem”

in Politic de

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat, la Adevărul Live, că PSD nu va renunţa la modificarea legislaţiei penale. Întrebat de ce vor fi numiţi miniştri cu probleme penale în Guvernul Dăncilă, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Pentru că putem“. Tot azi, Comisia Europenă a anunţat că va urmări în detaliu  modificările aduse legilor justiţiei şi Codurilor Penale.

-Adevărul: Veţi continua discuţia pe Codurile Penale în Comisia Iordache?

-Codrin Ştefănescu: Vor fi modificate Codurile Penale mult.

-În ce sens?

-În sens pozitiv.

-Pozitiv pentru dvs nu înseamnă pozitiv pentru societatea civilă.

-Societatea civilă este partea aia mare din România care ne-a votat şi ne-a dat această împuternicire. Cei de la #rezist, dacă vor să facă un partid unic, cu Kovesi preşedinte, prim-ministru şi împărat, trebuie să vină cu acest program în faţa românilor să-l voteze. Dacă românii vor o ţară cu #rezist, schimbăm şi steagul şi imnul cu #, iar noi ceilalţi ne aplecăm cu respect. Cât nu sunt votaţi şi au 5%, cu tot SRI-ul în spate, cu Coldea cu tot, nu poţi să vii să faci program şi să implementezi nişte idei pentru cealaltă mare majoritate care formează 50% sau 60% şi care a votat. Dar, totuşi, când vedeţi 70.000 de oameni pe străzi, nu ar trebui să ţineţi cont şi de părerea celorlalţi, care nu sunt ca dvs?

-Ba da.

-Cum ţineţi?

-Ţinem cont.

-Adică îi ignoraţi.

-Nu. Facem cum a spus domnul Iohannis: „am fost informat“. Aşa spunem şi noi: am fost informaţi. (…) Dacă veţi modifica Codurile Penale e foarte probabil să iasă şi mai multă lume în stradă. Vă vor bloca cei pe care îi ironizaţi acum numindu-i #rezist?

-Nu-i ironizăm absolut deloc. Sunt foarte mulţi oameni care au fost dezinformaţi în ianuarie-februarie anul trecut. Şi-au dat seama de lucrul ăsta. Sunt mulţi oameni care nu iubesc nici PSD, nici ALDE, dar nici cu PNL n-ar vota, dar care au ieşit de dragul de a striga, foarte corect. Problema e cu cei care sunt de meserie mitingişti. N-or fi 50.000 de meserie. Ăştia au foarte mare influenţă. Ăştia agresivi care te filmează cu forţa (…).

Un alt fragment din interviu:

-Adevărul: De ce le permiteţi celor cu probleme penale să facă parte din Guvern?

-Codrin Ştefănescu: De ce? Pentru că putem.

-Asta nu e o explicaţie. Puteţi orice.
-Da, putem. PSD este ţinta predilectă a personajelor toxice care, împreună, unit, formează statul paralel. Aceste persoane care folosesc: autoritatea în care sunt numiţi – ilegal şi neconstituţional – bugetul, subalternii şi informaţiile pentru a face politică, pentru a stabili cine trăieşte şi cine moare, cine e arestat şi cine e liber.

Citeste mai mult: adev.ro/p32fwv

Citeste mai mult: adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS