Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

FENOMEN INEXPLICABIL! DUPĂ 40 DE ANI, GAURA DIN ANTARCTICA A REAPĂRUT

in Curiozitati/Stiinta de

O misterioasă gaură a fost descoperită în apropiere de Polul Sud, Antarctica. Ea ocupă o suprafață de 80000 de kilometri pătrați și a putut fi observată cu ajutorul imagini surprinse de un satelit.

Un fenomen asemănător s-a petrecut în anul 1970, în aceeași zonă a continentului. Pentru că la acea vreme nu existau mijloacele necesare pentru a studia un astfel de fenomen, studiul a fost abandonat.

Câțiva ani mai târziu, gaura dispăruse. În anul 2017, imaginile surprinse de un satelit au prezentat reapariția unei găuri negre gigantice.
Cercetătorul Kent Moore a declarat că apariția unei astfel de găuri este cauzată de diferența de temperatură dintre ocean și atmosferă, diferență care a dus la ruperea calotei glaciare.

JULES VERNE, CLARVIZIUNE DE EXCEPȚIE

În anul 1911, Amundsen este primul om care ajunge la Polul Sud. Antarctica are o suprafață de 14 milioane kilometri pătrați, iar cel mai înalt munte are o înălțime de 5140 metri.

Mulți specialiști consideră că Antarctica nu este un continent în sensul propriu al acestui termen, ea fiind formată din mai multe insule care se unesc prin strâmtori. Jules Verne a fost primul care a scris despre existența unei deschideri la Polul Sud. Cu o clarviziune de excepție, Jules Verne susținea că omul nu va ajunge niciodată cu adevărat la cei doi poli.

Mai târziu, gruparea numită Antarcticus, a lansat teoria conform căreia, această deschidere ar sta la baza formării aurorelor boreale.
În anul 1971, Bernard Raymond publica cartea Drumurile imposibile, în care susținea existența unor deschideri la cei doi poli și teoria conform căreia Pământul este gol.

POLUL NORD FĂRĂ GHEAȚĂ?

Această descoperire a fost făcută de mai mulți cercetători în vara anului 2000. Acolo unde ar fi trebuit să fie o banchiză uriașă, este doar oceanul Arctic.

Navigatorul Gerard Mercator realiza în anul 1595 o celebră hartă, în care Polul Nord este prezentat ca fiind acoperit de apele oceanului și nu de gheață. Pe suprafața oceanului sunt reprezentate mai multe insule. Mercator a reprezentat Polul Nord acoperit de ape și pământ. Împărăteasa Rusiei, Ecaterina a II-a a dispus organizarea a două expediţii la Polul Nord, în vederea extinderii zonei de pescuit. Sursa: Efemeride.ro

Ultimile din

Mergi la SUS