Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cod portocaliu! Se întoarce canicula. Temperaturile ajung la 39 de grade – lista județelor afectate

in ExtraNews de

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri de caniculă: unul galben și unul portocaliu.

Marți, 1 august – COD GALBEN

Marți, 1 august, jumătatea de vest a țării se va afla sub atenționare de cod galben de caniculă și disconfort termic.

În cursul zilei de marți, valul de căldură se va extinde în majoritatea regiunilor, iar în Banat, Crişana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade.

Miercuri și joi (2 și 3 august) – COD GALBEN și COD PORTOCALIU

În zilele de miercuri, 2 august, și joi, 3 august, întreaga țară se va afla sub averizare de caniculă și disconfort termic accentuat. Jumătatea de vest a țării se va afla sub cod portocaliu, iar estul sub cod galben.

Miercuri și joi (2 și 3 august), valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată țara. Vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unităţi, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade.

În nordul și estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia și Dobrogea, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35…37 de grade.

Valul de căldură va persista și la sfârșitul săptămânii.

Sursa: ANM

Ultimile din

Mergi la SUS